Meld je gratis aan
Cameragadget: Canon Selphy CP1200 printer © canon, selphy, cp1200

11 juli 2016, 11:00

Op vakantie schiet je al je geheugenkaartjes vol met de meest prachtige beelden. Thuis aangekomen kopieer je braaf de bestanden naar je harde schijf, externe schijf en misschien ook wel cloudopslag om er vervolgens nooit meer iets mee te doen. Herkenbaar?

Wat is er leuker dan direct een paar gemaakte foto's af te drukken en neer te zetten, op te hangen of op te sturen? De Selphy CP1200 van Canon voorziet daarin. Deze mobiele fotoprinter zet je thuis neer of neem je makkelijk mee en maakt mooie prints.

Eenmaal uitgepakt rolt je eerste foto binnen tien minuten eruit. Een inktlade aan de zijkant en een papierlade aan de voorkant invoeren is alles wat je hoeft te doen. Vervolgens kun je met een usb-stick of sd-kaart direct al aan de slag. Met het overzichtelijke menu kies je een foto, die je nog enigszins kunt bewerken. Zo kun je via het 2,7 inch lcd-scherm aanpassingen doen in helderheid, kleurinstelling, gavere huid, rode-ogencorrectie en bijsnijden.

Dye-sublimatie

De CP1200 maakt gebruik van de techniek dye-sublimation. Hierbij worden er geen miniscule druppels inkt op het papier gespoten, zoals bij inkjetprinters, maar er wordt een speciale rol gekleurde folie gebruikt die door middel van verwarming kleur achterlaat op het papier. Dit gebeurt in drie fases: cyaan, magenta en geel. Daarna wordt nog een beschermlaag aangebracht. Het papier gaat dus vier keer heen er weer voordat het resultaat eruit rolt, wat wel wat tijd kost, maar het resultaat is ernaar.

Voordeel van deze techniek is dat er geen puntjes zichtbaar zijn en het contrast groter is, wat de fotokwaliteit ten goede komt. Als de print klaar is, hoeft je alleen nog even de twee scheurrandjes, nodig voor het transport in de printer, eraf te scheuren.

Draadloos

Omdat het printertje wifi heeft, kun je 'm aan je eigen thuisnetwerk koppelen. Vervolgens kun je direct vanaf je computer, tablet of smartphone met de Canon Selphy-app afdrukopdrachten sturen naar de CP1200. IOS gebruikers kunnen via AirPrint zelfs zonder app printen. Dit werkt erg makkelijk en door het directe resultaat haast verslavend. Bij ons lagen in elk geval al snel een flinke stapel prints op tafel. Een printje is overigens niet duur. Voor nog geen € 30,- heb je 108 vellen fotopapier (10x15 cm) inclusief inkt in huis, dat is ongeveer 25 cent per foto. Iets duurder dan de afdrukcentrale, maar wel een stuk makkelijker en sneller. En ga je op vakantie, dan kun je met de optionele accu onderweg nog ruim vijftig foto's afdrukken.

MEER INFO

prijs: vanaf € 109,-
afmetingen: 18x13,6x6,3 cm
gewicht: 860 gram
website: www.canon.nl



Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn