Meld je gratis aan
Betere HDR's met Adobe Lightroom Mobile  © software, adobe, lightroom, apple, android

10 maart 2017, 14:49

Met een nieuwe update voor Lightroom Mobile heeft Adobe niet alleen een aantal kleine details aangepast maar ook een RAW HDR-opnamefunctie toegevoegd, wat een nog hogere kwaliteit hdr betekent.

Dynamisch bereik

Met Lightroom Mobile en de nieuwe HDR-opnamemodus is het mogelijk een dynamisch bereik te behalen dat je voorheen alleen maar met een spiegelreflex kon bereiken, aldus Adobe in het persbericht. De HDR-functie scant automatisch het beeld en bepaalt aan de hand daarvan de beste belichting. Vervolgens worden er drie DNG-opnamen gemaakt die daarna automatisch uitgelijnd, samengevoegd en getonemapped worden tot een 16-bits DNG. Daarmee kun je alle kanten op in de nabewerking.

Extra functies

Behalve de RAW HDR-functie zijn er nog meer nieuwigheden geïntroduceerd. iOS gebruikers kunnen originele opnamen uitwisselen tussen hun telefoon en hun vaste computer, zowel DNG's als RAW-beelden. Daarnaast zijn er onder andere swipe-bewegingen toegevoegd om je beelden sneller te kunnen beoordelen bij het terugkijken. Android Creative Cloud abonnees kunnen vanaf nu gebruik maken van de Radial en Linear Selectietools.

Prijs en beschikbaarheid

Deze update is gratis te downloaden voor Apple iOS 2.7 en Android 2.3 of nieuwere telefoons en tablets. Check wel even de website van Adobe voor de ondersteunde Android telefoons. Mensen met een Creative Cloud abonnement krijgen bovendien de mogelijkheid om automatisch te synchroniseren met hun computer.
www.adobe.nl

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
dannytaxcreative op 17 maart 2017 om 09:07

Die app wordt maar beter en beter (Ik had een kleine systeem camera, Nu steeds meer mn iPhone want ja die heb je altijd bij je!) Ik gebruik de app al sinds het begin van Raw ondersteuning!

PtR op 10 maart 2017 om 20:39

Goeie tip. Ik kijk zelden in mijn creative cloud account.