Meld je gratis aan
 • 2 Kodak Ektra - Een camera met belfunctie?

  Kodak Ektra - Een camera met belfunctie?

  19 mei 2017, 10:00

  Bij het zien van de Kodak Ektra maakte mijn hart een sprongetje! Is dit dan eindelijk dé smartphone voor fotografen? De eerste indruk van de productfoto's en video's waren veelbelovend, maar maakt hij deze verwachtingen waar? Kan hij de concurrentie aan met het vlaggenschip van bijvoorbeeld Apple, Samsung of LG?

  Lees verder >>
 • 11 Lichtkunstfestival Glow in Eindhoven is in volle gang!

  Lichtkunstfestival Glow in Eindhoven is in volle gang!

  16 november 2016, 12:00

  Ook dit jaar staat Eindhoven weer in het teken van GLOW, het lichtkunstfestival! Hoe bereid je je als fotograaf voor op dit evenement. Chris Vugts deelt zijn ervaring en tips.

  Lees verder >>
 • 0 De Zoom.nl multitest met elektronische gimbals, voor stabiele video's

  De Zoom.nl multitest met elektronische gimbals, voor stabiele video's

  19 september 2016, 15:54

  Mechanische gimbals bestaan al langer, maar de markt van elektronisch gestabiliseerde gimbals lijkt op dit moment te exploderen. Wij zijn voor je op pad geweest met zeven gimbals voor een vergelijkingstest.

  Lees verder >>
 • 8 Werken met een reportageflitser voor beginners

  Werken met een reportageflitser voor beginners

  22 juli 2016, 09:00

  Een beetje serieuze fotograaf werkt met een reportageflitser, voor meer controle en om indirect of draadloos te kunnen flitsen. Reportageflitsen heeft z'n eigen regels: je moet vooral veel oefenen en uitproberen. We leggen je de basis uit.

  Lees verder >>
 • 6 Reportagefotografie - 'De rode draad in beeld'

  Reportagefotografie - "De rode draad in beeld"

  12 oktober 2015, 14:01

  Dankzij digitale fotografie is het erg makkelijk om volledig los te gaan en doelloos rond te fotograferen. Een veel voorkomende beginnersfout bij het fotograferen op evenementen, bruiloften en festivals, om maar niks te missen. Chris Vugts legt daarom de LIFE formule uit die je houvast geeft in je fotografie-opdrachten.

  Lees verder >>
 • 2 Creatief met licht: Nikon's Creative Lighting System

  Creatief met licht: Nikon's Creative Lighting System

  17 januari 2014, 13:30

  Met het CLS van Nikon kun je erg creatief te werk gaan met meerdere flitsers. In deze blog legt Chris Vugts het draadloos aansturen van reportageflitsers uit.

  Lees verder >>
 • 0 Review: Fujifilm X-M1

  Review: Fujifilm X-M1

  8 december 2013, 16:10

  Met de Fujifilm X-M1 wordt de hoge kwaliteit van een hoogsegment camera gehaald en in een vereenvoudigde en goedkopere body gestopt voor de instapmarkt. Is dit het beste van beide werelden? Chris Vugts test het voor Zoom.nl.

  Lees verder >>
 • 2 Huur je apparatuur

  Huur je apparatuur

  25 november 2013, 12:00

  Als je incidenteel een dure camera nodig hebt, hoef je die niet direct te kopen. Huren kan tegenwoordig heel goed. Chris Vugts vertelt hoe je het aanpakt.

  Lees verder >>