Meld je gratis aan
 • 4 Vijf redenen waarom elke fotograaf het histogram moet kunnen lezen

  Vijf redenen waarom elke fotograaf het histogram moet kunnen lezen

  21 maart 2017, 10:00

  Het histogram is een grafische weergave van de verdeling van het licht over het aantal pixels van je sensor. Die technische uitleg is echter niet zo belangrijk, het is veel belangrijker om het histogram te begrijpen en er het nut van in te zien. We geven je dan ook vijf redenen om je even in het histogram te verdiepen.

  Lees verder >>
 • 6 5 tips voor scherpere foto's

  5 tips voor scherpere foto's

  14 maart 2017, 10:00

  Achteraf in de nabewerking kun je tegenwoordig heel veel zaken corrigeren. Een scheve horizon staat zo weer recht en fletse kleuren maak je zo weer helder. Een onscherpe foto kan je echter niet scherp toveren met je software. Scherpe foto's maak je op het moment van fotograferen en om dat te doen geven we je vijf tips!

  Lees verder >>
 • 13 Rijdende rechter beslist over auteursrecht fotograaf

  Rijdende rechter beslist over auteursrecht fotograaf

  9 maart 2017, 08:00

  Als fotograaf kan het gebeuren dat iemand, zonder jouw toestemming, gebruik maakt van een van jouw foto's. In de laatste uitzending van De Rijdende Rechter heeft meester John Reid hierover uitspraak gedaan.

  Lees verder >>
 • 0 Zes tips om de perfecte locatie te vinden voor je fotoshoot

  Zes tips om de perfecte locatie te vinden voor je fotoshoot

  8 maart 2017, 10:00

  Een goede setting draagt voor een groot deel bij aan de kracht van je portretfoto. Hoe vind je die perfecte locatie? We geven je 6 tips!

  Lees verder >>
 • 3 6 tips voor meer symmetrie in je foto's!

  6 tips voor meer symmetrie in je foto's!

  3 maart 2017, 10:00

  Een onderwerp in het midden van een foto zetten mag volgens de gulden sneden niet. Maar natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen! Een van deze uitzonderingen is een symmetrische situatie. De mooiste symmetrische foto's maak je met deze tips:

  Lees verder >>
 • 16 7 tips om problemen met je geheugenkaart te voorkomen

  7 tips om problemen met je geheugenkaart te voorkomen

  1 maart 2017, 09:00

  Het is de nachtmerrie van iedere fotograaf: je komt thuis na een lange dag fotograferen en er blijkt een fout met je sd-kaart te zijn. Hoe voorkom je die problemen met je geheugenkaart? We geven je een paar tips!

  Lees verder >>
 • 6 Top 15 plekken op de wereld die je gefotografeerd moet hebben.

  Top 15 plekken op de wereld die je gefotografeerd moet hebben.

  16 februari 2017, 10:00

  De wereld lijkt soms steeds kleiner te worden omdat we continu prachtige beelden zien van verre oorden en ook zelf steeds meer de wereld in trekken. Heb jij je nieuwe vakantie nog niet geboekt? We geven je vijftien plekken op de wereld die je echt gefotografeerd moet hebben!

  Lees verder >>
 • 2 8 beginnerstips voor betere en interessante modelposes

  8 beginnerstips voor betere en interessante modelposes

  9 februari 2017, 10:00

  Wanneer je als beginnend fotograaf werkt met onervaren modellen, dan kunnen shoots soms erg stroef verlopen. Het model weet niet goed wat de fotograaf verwacht en de fotograaf weet niet goed hoe hij het model moet aansturen. Deze acht tips helpen om dit te voorkomen en om professionele en flatterende foto's te maken.

  Lees verder >>
 • 3 5 tips voor een spannend contrast in je foto

  5 tips voor een spannend contrast in je foto

  21 december 2016, 10:00

  Contrast kan je op meerdere manieren toevoegen aan je foto. Wat voor contrasten zijn er en hoe verhoog je deze verschillen? Je leest het in deze vijf tips!

  Lees verder >>
 • 1 10 tips voor een leuk familieportret

  10 tips voor een leuk familieportret

  14 december 2016, 09:20

  Rond deze tijd van het jaar komt de hele familie vaak weer samen. Dat maakt deze periode ideaal om een familieportret te maken! Deze tien tips helpen je om het op de juiste manier aan te pakken, zodat dit familieportret een prachtige blijvende herinnering wordt.

  Lees verder >>