Meld je gratis aan
 • 2 Basiscursus Flitstechniek - Hoe werkt flitsen nou eigenlijk?

  Basiscursus Flitstechniek - Hoe werkt flitsen nou eigenlijk?

  17 maart 2017, 08:01

  Gelukkig worden de dagen langzaam weer wat langer en begint de zon weer meer te schijnen. Toch is het als fotograaf erg handig om te kunnen werken met een flitser. Met flitslicht kun je namelijk zelf het licht toevoegen en hanteren. Kees Krick legt in deze basiscursus uit wat een flitser nu eigenlijk doet en hoe je flitslicht zo goed mogelijk inzet.

  Lees verder >>
 • 1 Brandpuntsafstand voor beginners - kies je beeldhoek

  Brandpuntsafstand voor beginners - kies je beeldhoek

  24 februari 2017, 10:00

  De brandpuntsafstand van je objectief bepaalt hoeveel er op jouw foto's te zien en hoe groot het onderwerp in beeld komt. Maar het heeft ook invloed op zaken als scherptediepte en perspectivische vertekening. Wanneer gebruik je welk brandpunt en waar moet je rekening mee houden?

  Lees verder >>
 • 0 Speciale fotostanden op je smartphone - dit kan je er allemaal mee

  Speciale fotostanden op je smartphone - dit kan je er allemaal mee

  23 februari 2017, 10:00

  Met een smartphone is veel meer mogelijk dan je wellicht voor mogelijk houdt. Zo kun je overdag met lange sluitertijden werken en fraaie nachtopnamen maken. Zelfs de sterrenhemel leg je met je telefoon vast. Wij laten een paar speciale fotostanden zien.

  Lees verder >>
 • 6 Nachtfotografie voor beginners

  Nachtfotografie voor beginners

  25 november 2016, 10:00

  Als de zon onder is, hoef je niet gelijk de camera niet op te bergen. Er zijn nog meer lichtbronnen om compleet andere foto's te maken dan overdag mogelijk is. Door de langere belichting krijg je bovendien leuke bewegingseffecten.

  Lees verder >>
 • 10 Belichting voor beginners - goed belichten doe je zo

  Belichting voor beginners - goed belichten doe je zo

  9 september 2016, 09:00

  Goed belichten van foto's is een kunst op zich. Op de automaat gaat dat regelmatig mis. Voor optimaal belichte foto's moet je begrijpen waarom ze soms lichter of donkerder uitvallen. Zo krijg je met een kleine ingreep alsnog de gewenste foto.

  Lees verder >>
 • 4 Het combinatievoordeel van extenders

  Het combinatievoordeel van extenders

  16 juni 2016, 13:00

  Ook al heb je de mooiste telelens, er blijven altijd situaties waarin je onderwerpen niet dichtbij genoeg kunt halen. Met een extender kun je het bereik van een telelens flink vergroten. Lees hier 5 handige eigenschappen van dit onmisbare tool voor de wildlifefotograaf.

  Lees verder >>
 • 5 Histogram lezen voor beginners

  Histogram lezen voor beginners

  20 mei 2016, 10:00

  Het histogram is een grafiekje dat bij veel camera's onrustig op het scherm danst tijdens het fotograferen. Abracadabra voor de meeste beginners, maar wie het leert lezen, haalt er een schat aan informatie uit waarmee je foto's optimaal kunt belichten.

  Lees verder >>
 • 15 Felle zon? Hier 5 tips voor fotograferen bij hard licht!

  Felle zon? Hier 5 tips voor fotograferen bij hard licht!

  2 april 2016, 09:00

  Als de zon hoog aan de hemel staat, maken de diepe schaduwen en het hoge contrast het fotograferen lastig. Je kunt je camera dan opzij leggen en wachten tot de zon zakt en het licht zachter wordt. Of je gebruikt deze 5 tips zodat je ook met hard licht goede foto's kunt maken.

  Lees verder >>
 • 1 Landschapsfotografie voor beginners

  Landschapsfotografie voor beginners

  18 maart 2016, 09:00

  Een goede landschapsfoto is zelden een lucky shot. De locatie, het tijdstip en waar jij staat in het landschap; het speelt allemaal mee. Net als het objectief, de camera-instellingen en de compositie. We helpen je in vijf stappen op weg naar de perfecte landschapsfoto.

  Lees verder >>
 • 2 Fotograferen in het gouden uur

  Fotograferen in het gouden uur

  17 maart 2016, 00:00

  Indrukwekkende zonsopkomsten en prachtige zonsondergangen. Het zijn de beste tijden om te fotograferen maar waarom? Wij leggen het hier uit.

  Lees verder >>