Meld je gratis aan

NIKON D80 (NIKON CORPORATION) - 100 - f/11.0 - 1/20 - 17 mm

Hallo allemaal,

Waar de meesten afgelopen weekend op de schaats stonden zocht ik met de camera naar mooi plekjes.

Bij ons in de buurt ligt het Uitgeestermeer. De rit er naar toe was al een belevenis op zich. Het leek wel of iedereen met de auto naar het Uitgeestermeer ging. Aan weerszijde stonden auto's geparkeerd. In het polderlandschap zag je mensen schaatsen. Druk druk druk. En dat met die frisse wind. Om eerlijk te zijn kan ik daar wel van genieten.

Toch vond ik ondanks de drukte toch nog een plek waar een oase van rust heerste. Aan het Uitgeestermeer ligt het nieuwbouw gedeelte "De MeerParel". Huizen aan het water waar je met je bootje direct bij het huis aan kan meren. Op de site van "De MeerParel" heb ik gelezen dat de huizen te huur zijn. Hoewel ikzelf geen kapitein ben lijkt het me wel leuk om eens aan te meren in een bootje en dan te overnachten in zo'n huis.
_____________________
EXIF:
Tamron 17-50 f2.8, 17mm, iso 100, 1/2oe sec, f11 (voorkeur), -2.0 LW, automatische witbalans, meerveldmeting, autofocus, raw, circulair polarisatiefilter, afstand van voorzijde lens tot de toren circa 35 meter.
_____________________
Photoshop CS3:
De levels wat geknepen. Verzadigd om te corrigeren voor de omzetting adobeRGB naar sRGB. Verscherpt na het verkleinen tot jpeg.
_____________________
Bedankje:
Iedereen bedankt voor de reacties bij de vorige upload. Zolang ik op Zoom.nl zit heb nog nooit een foto geplaatst die iedereen mooi vindt. Dat had ik nooit verwacht. Het kan nu niet anders zijn dan dat hij afgedrukt moet worden. De plek in huis moet ik nog even thuis afstemmen. Daar zijn de meningen nog verdeeld.
_____________________
Groet,
Marcel


Reacties (78)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Photo's by Nancy Elizabeth op 27 juli 2009 om 10:57

wat een prachtige plaat marcel! van een uniek moment, een moment wat wellicht niet snel meer zal terugkomen. op dat moment stond ik op het markermeer!

vind het een hele mooie compositie, het licht valt heel erg mooi op de huizen waardoor het hout een mooie warme tint krijgt (ik hou van tegenstellingen, in dit geval koud-warm). mooie dramatische lucht erboven, compliment!

gr. nancy

True op 9 juni 2009 om 21:42

schitterende foto Marcel, helemaal klasse!
kan er heel lang naar kijken en van genieten...
it's True

Footprints op 3 april 2009 om 22:01

Morgen dan maar meteen naar de winkel gaan zie ik Proficiat Grand-Z-master P. Dus toch deze geworden Wel met je beentjes op de grond blijven he kumpel

Willie Wilting op 2 april 2009 om 17:53

Hoi Marcel.

Ik zag deze in zoom staan. Ik herkende de foto direkt. Leuk hoor.

gr Willie

W_I_M op 21 februari 2009 om 18:24

Mooie combinatie van koele en warme tinten. Door de lijnen in de lucht krijgt de foto extra diepte. Erg goed!

Groeten,


Wim

Thieu Kerkhof op 30 januari 2009 om 14:01

Schitterende plaat Marcel. Het eerste wat mij opvalt is het mooie licht en natuurlijk de prachtige lucht. De horizon hoog gelegd om ruimte te creëren voor de aanlegsteiger is een goede keuze. Met de groothoeklens heb je een groot deel van de wijk er op gekregen wat een mooi overzicht oplevert. Groetjes Thieu

jmwkoster op 27 januari 2009 om 13:17

Wat een prachtige lucht en wat een prachtig licht.
Groet, Jacqueline

alfons op 26 januari 2009 om 16:05

fijne foto marcel knap scherp en een prima standpunt knappe lucht en het warme zonlicht erg mooi fijne plaat gr alfons

joanny op 25 januari 2009 om 18:55

Hoi Marcel, ja deze ken ik en ik ben daar van de zomer geweest en heb ongeveer hetzelfde gedacht als jij........ lijkt me gaaf om s'morgens wakker te worden en dan dit uitzicht.... Vanuit een heel goed standpunt genomen en wat een prachtige lucht! Gr Joke

renatam op 25 januari 2009 om 12:13

Een prachtige foto, voor mij een droom zo aan 't water te wonen en met je bootje aan te meren, maar bij ons in Vlaanderen is niet zoveel water, Nederland is nu eenmaal een prachtig waterland, dat ik graag bezoek.
bedankt voor de goede begeleidende uitleg, alhoewel ik alles niet kan thuisbrengen, maar allen leren we graag iets bij.
Bedankt voor je reacties op stranden in MEXICO
gr.renata

wimida op 23 januari 2009 om 17:06

En het Uitgeestermeer is zo groot, dan had iedereen zeker een goed plekje kunnen vinden. Maar we gaan allen naar dezelfde plek (Kuddedieren).
Vroeger reed ik dagelijk over de snelweg van Heerhugowaard naar Haarlem op de A9 langs. Maar dan zag je natuurlijk niet het moois.

Een schitterende plaat met veel kleur

Wil

eenmomentjesvp op 22 januari 2009 om 14:24

Hoi Marcel,

Lekkere lucht had je .....en dan ga je zeker graag op pad..

Over de huizen is genoeg gekletst, bij mij gaat het om de verdeeldheid, genomen standpunt en belichting(en uiteraard moet de scherpte ook goed zijn).....Op al deze punten zit ik simpel gezegd te genieten en dan is een foto gelijk bij mij goed....

Kort gezegd: zeer verzorgde foto.........

Vr.gr.
Robert

christinel op 20 januari 2009 om 16:36

prachtig licht in je foto,
foto gemaakt vanuit een mooi standpunt.
fijne kleuren.
supermooie winterse foto!
< vrgr. christine>

FransvandenBos op 19 januari 2009 om 22:44

Hoi Marcel,
Je hebt van een, misschien wel wat saaie omgeving, een pakkende compositie gemaakt. Vanuit een knap standpunt vastglegd. Super mooie heldere kleuren en een uitstekende diepte maken het geheel af. Knap werk!
Gr. Frans

keers4 op 18 januari 2009 om 13:49

je hebt hier een onderwerp genomen wat op het eerste gezicht niet voor de hand ligt en met andere omstandigheden mischien zelfs saai zou zijn, maar door de mooie lichtval, compositie en de aparte lucht erboven is het een hele mooie plaat geworden!
groeten @rjan

JetvanOch op 18 januari 2009 om 11:45

Mooie strakke plaat, prachtige lucht, hele mooie kleuren en belichting.
Groeten, Jet

nivano op 17 januari 2009 om 09:38

lekker strak plaatje,
mooi dat warme winterlicht
en je hebt er een fraaie lucht bij

karina.kleijn op 16 januari 2009 om 18:36

Nu heb ik maar een klein autotje maar die van mij had echt in die rij mogen staan om dit te kunnen fotograferen.
Architectuur of winterlandschap daar ben ik nog niet helemaal uit maar waar ik wel uit ben is dat het een heerlijke foto is.
Mooie lijnen, fijn belicht en mooi van kleur.
Het was die rit dubbel en dwars waard.
Groetjes, Karina

skoala op 16 januari 2009 om 18:18

Derde keer dat ik je plaat bekijk maar ook ik vind de palen beetje storend in beeld. Persoonlijk vind ik het wel leuk om bewegende schaatsers erop te hebben, heeft net iets extra's. Kwalitatief is de foto natuurlijk helemaal goed en de lucht is klasse.

grtz skoala

R.Bredie op 15 januari 2009 om 21:13

Hi Marcel,
Een fraaie plaat gemaakt met je groothoek!
Prachtig hierin..het valt meteen op..de lucht !
Windveren!
De vele paaltjes...het komt mij wel een beetje druk over...
maar dat is geheel persoonlijk.
Greetz Rina

frankieverhulst op 15 januari 2009 om 12:01

Hoi Marcel , een erg mooie compositie met prachtige diepe kleuren , ook de wolken schieten zo mooi in de verte weg , al met al een mooie plaat ! groeten Frankie

Willie Wilting op 15 januari 2009 om 07:11

Wat een lijnen in deze foto. Zelfs de lucht doet er aan mee. en dan niemand die vanuit zijn huis aan het schaatsen is. ongelofelijk.

gr Willie

marian13 op 14 januari 2009 om 22:04

Het is ook onmogelijk om een foto te plaatsen die echt iedereen mooi vindt, Marcel.
Het belangrijkste is dat je je foto's zelf mooi vindt en plezier beleeft aan deze mooie hobby!
Niet alleen qua compo een mooie foto, maar ook qua lichtval een fraaie plaat. Heel mooi hoor!
N.B.: Dankjewel voor je reactie.
Gr.Marian

AquaFreek op 14 januari 2009 om 16:21

Voor de happy few?
De kleuren zijn erg fraai,
zeker tegen het donkere ijs
en de boeiende lucht.
Groet, Freek

Reflections op 14 januari 2009 om 14:07

Wat een fraaie opname Marcel, en wat een rust ondanks de drukte die je beschrijft. Wat een luxe om zo te mogen wonen, met een bootje voor de deur, en met deze winter dus een ijsbaan voor de deur. Mooie compo, en een fraaie dieptewerking door de steiger, polafilter geeft weer een heel fraaie lucht bij het geheel, mooi! Ik heb inmiddels ook een cicrculair polarisaitefliter aangeschaft, nog eventjes wachten op mooie luchten om hem eens goed uit te proberen Groetjes, Inge

arko op 14 januari 2009 om 08:57

Hoi Marcel, jammer dat ik niet mee kon. Achteraf goede beslissing, ben nog steeds niet volledig fit. Ook nog sterfgeval in de familie, dus een hoop bijkomende stress.
Maar goed, van de drukte zie je hier niets terug. Technisch vind ik belichting, scherpte en kleuren helemaal goed. Mooie lichtval te pakken, en het ijs geeft het iets extra's. Goed doordachte compo ook, met de steiger uit de hoek en die fraaie wolken in de lucht. Toch heb je hier (naar mijn idee) twee kleine zaken die je tegenwerken. Ten eerste dat je vanaf nu alles gaat vergelijken met de vorige foto, haha. En ten tweede mis ik hier toch een konijntje. Tsja, die moeten er wel zijn natuurlijk. Ik denk dat het beeld wat je hier hebt vastgelegd zomers toch interessanter kan zijn, met een bootje in het water, misschien wat roeiende kinderen, etc?
Groet arko

bobbley op 14 januari 2009 om 08:32

heerlijk om zo vanuit je huis op het ijs te stappen, mooie rustieke opname, fraaie compositie en scherpte, mooi de kleurenn
Bob

Caine op 13 januari 2009 om 22:32

Alsof het niet echt is.....prachtige compositie, diepte en kleuren helemaal mooi. Dat je nog zo'n rustig plekkie hebt gevonden....
Helemaal AF!
groetjes
Brigitte

kovalk op 13 januari 2009 om 22:31

Marcel, dan had ik het afgelopen vrijdag heel wat rustiger. Ik liep helemaal alleen in het Rijnstrangengebied. Heerlijk rustig. Praktisch geen auto te zien. Een prachtige foto laat je hier zien. Erg mooi is het licht op de huizen. Ik denk dat hier normaal gesproken wat bootjes liggen? Mooi is ook de spiegeling op het ijs en het reliëf daarin Fijne diepte door de steiger.
Gr. Ko

cees beumer op 13 januari 2009 om 21:53

Fraaie foto met een mooie diepte en aansprekende kleuren. Ik heb ook de schaatsen maar gelaten voor wat ze waren en gaan fotograferen. En zoals je hebt gezien geen slechte keuze. Hoi, Cees

RonVerdonk op 13 januari 2009 om 21:35

Hoi Marcel,
Dat ziet er erg fraai uit. Een mooie diepte in de foto. Een goed standpunt. Compositie ook bijzonder goed gekozen. Gr. Ron

manual op 13 januari 2009 om 21:28

de combinatie van 17 mm, de inlopende steiger en de wolken geven deze foto erg veel kracht! Het licht mag er ook zijn, maar het onderwerp vind ik wat gewoontjes. Toch maar niet afdrukken dus : )

cvertelman op 13 januari 2009 om 20:55

Hoi Marcel,
Mooi standpunt gekozen voor deze fraaie opname. Prima compositie maar wat ik vooral erg mooi vind is het heerlijke licht in je foto op de zijkant van de huizen ook vooral en dan die aparte wolken erboven....fijne plaat. gr. Carla.

oledia op 13 januari 2009 om 19:53

Woohhh..Mooi hoor Marcel. Wat een rust straalt hiervan af.Lijkt me niet vervelend om daar tijd door te brengen.
Prachtige foto Marcel!
gr. Claudia

Jan de Eosman op 13 januari 2009 om 19:45

Goed standpunt gekozen, nog even het steigertje links meegenomen voor een mooie diepte werking.
Prachtig hoe het zonlicht op de huizen en de meerpalen valt.
Gr Jan

BNN op 13 januari 2009 om 19:38

Prima standpunt heb je gekozen en je hebt de lucht hier lekker mee...
mooie koele kleuren die samen met het zonnig bruin van de huizen een prachtige foto oplevert....
scherpte en belichting zien er prima uit...
knap!!

Nieske

northvegas op 13 januari 2009 om 19:35

Hoi Marcel
Gelukkig heb je niet gekozen voor het schaatsen, anders had ik deze mooie opname misgelopen. Vooral de wolken boven de huizen trek mij enorm aan in deze foto.

Knap werk weer afgeleverd.

groetjes dave

softy op 13 januari 2009 om 18:54

Je hebt het weer knap voor elkaar Marcel vooral de veegwolken over de huizen geeft een mooi dimensie aan.

Gr. Cor

smeagol op 13 januari 2009 om 15:54

wat een geweldige diepte in je foto...je word er als het ware ingezogen...vooral door de wolken...
heel mooi van kleur ook, en een knappe compo...
erg leuk ook met al je info erbij...
Grtz,
Nico

kraaistroom op 13 januari 2009 om 15:42

Mooie foto met een nog mooie standpunt....Gr,Jaap

Karin Gottlieb op 13 januari 2009 om 14:48

Je verhaal past ook wel bij mijn foto van de boom in de Drunense duinen. Druk, druk, druk, maar toch een eenzame plek kunnen vinden. Bedankt nog voor je reactie. Zelf heb ik deze boom ook in April gefotografeerd...

Mooie &quot;groothoek&quot; winterplaat! Heel mooi standpunt en belichting gekozen.

Groetjes, Karin

rob1951 op 13 januari 2009 om 13:12

Hallo Marcel,
Eerst even over de plek in huis van jouw topplaat.......alleen de beste plek is goed genoeg.
Wat stelt jouw vrouw voor.....toch niet het toilet he?
Jaja...ik ken ze die vrouwtjes

Deze opname mag ook weer gezien worden.
Een bijzonder mooie architectuurplaat.

Belichting is echt top, de kleur van het ijs en het prachtige licht wat op de huizen valt.........toppie hoor.
Compositie is trouwens ook ijzersterk.

je laatste zin......en dan te overnachten in zo'n huis..........lekker vrouwtje gespot soms

Groetjes
Rob.Henk Dekkers op 13 januari 2009 om 11:21

Hallo Marcel, wat een rust. Goede compositie en belichting en precies de juiste kleur van het ijs, jammer dat het er zo uitgestorven uit ziet.
Gr. Henk

WGB op 13 januari 2009 om 08:39

Mooie diepte door je standpunt en fraaie kleuren. Geen schaatser maar wel ijs . Als hij geprint is zijn ze thuis zo om .gr.Wil

Femke Woltring op 13 januari 2009 om 07:57

fraaie warme kleurtonen, dat valt me het eerste op. Ook goed hoe je oog als het ware via de steiger het ebeld in wordt geleid, dat kijkt heel plezierig. De wolkenlucht geeft het geheel een mooi ruimtelijk effect. Goed hoor!
Even een vraagje over je bewerking: waarom heb je de foto omgezet naar SRGB? Ik geloof dat ik dat nooit doe maar als daar voordelen aan zitten hoor ik dat natuurlijk erg graag!
Groetjes,
Femke

Cocograaf op 12 januari 2009 om 23:26

Een prachtig gezicht
Lekker scherp en vol van kleur
Helaas, ik kan op deze foto niet echt kritisch zijn alles ziet er prima uit.
Groeten
Marco

ineke op 12 januari 2009 om 23:06

Mooie heldere opname, de compositie is mooi en de belichting erg fraai, mooie dieptewerking en het wolkendek helpt om er een prachtig geheel van te maken. Gr. Ineke

Anna Rass op 12 januari 2009 om 22:51

schitterende opanme met een goede diepte weten te creëren erg mooi van kleur de weerspiegeling op het ijs is erg mooi
goed Gezien en je kans zeer goed benut!
Klasse opname
Fijne dag
Gr. Anna

Savatage op 12 januari 2009 om 22:41

Wat me het eerste opvalt is de belichting Marcel die heb je hier erg fraai gedaan . zo met het zonlicht op de voorkant . En nog voldoende doortekening aan de schaduw zijde . De windveren in de lucht zijn ook een mooie toevoeging . En geen schaatser erop dat was al erg moeilijk dit weekeinde haha. Mooie plaat met een goede beeldopbouw

mariac op 12 januari 2009 om 22:24

Hoi Marcel, de rust die het nu uitstraalt is zomers wel anders. Met de mooie geveerde wolken, het strakke van het ijs, de palen en het prachtige licht op de huizen geven een prachtig totaal plaatje. Heb je ontdekt dat daar in de buurt ook een heerlijk eettentje zit? Waar het zomers goed toeven is op het terras met uitzicht op het Uitgeestermeer en bekend staat om zijn sate. Dit wintersplaatje doet mij ook weer aan de zomer denken, wanneer de boten weer aangemeerd liggen. Gr. Ria

Fredie op 12 januari 2009 om 21:46

Mooi laag standpunt genomen. Zit veel dieptewerking in de foto. Mooie belichting op voorste huis. Heel rustig plekje uitgekozen . Prachtige foto.
Gr. Frederiek

Josette op 12 januari 2009 om 21:45

Erg mooi qua licht en compositie .
Het is eigenlijk maar een heel gewoon onderwerp ( stukje nieuwbouw), maar jij hebt er iets bijzonders van weten te maken.
Gr. Josette

reina roskam op 12 januari 2009 om 21:31

Wat een rust hier, prachtig licht en compositie.
Gr. Reina

Maribex op 12 januari 2009 om 21:28

Hoi Marcel, in deze opname is het licht en de lucht erg bijzonder. Gecombineerd met de goede compositie maakt dat er een zeer fraaie plaat van, waar ik eens helemaal niets op aan te merken heb! Mooie diepe kleuren ook!
Groet, Martin

rien.van.rijen op 12 januari 2009 om 21:26

Je bent er op unieke wijze in geslaagd om een plekje met ijs te vinden en zonder schaatsers! Wat hier vooral opvalt is het mooie warme licht op de huizen. Ook de jacht in de lucht werkt hier goed mee. Het steigertje links zwiept je zo de diepte in (uh, ik vrees dat het soms letterlijk kan zijn, want niet te breed) om via de huizenrij weer terug te komen bij de warm gekleurde huizen.
Goed gezien.
Gr Rien

DaanRoepman op 12 januari 2009 om 21:22

Mooi setting Marcel! Het licht speelt hier een grote rol dat heb je prachtig gezien! de compositie is zorgvuldig opgebouwd en de steiger zorgt voor de nodige diepte wat nog eens extra versterkt wordt door groothoek waarbij de wolken erg heirin meewerken!
Een prachtige dynamische foto!
Complimenten!
TOP!
Groet Daan

Madeliefje op 12 januari 2009 om 21:20

Prachtig licht heb je hier. Het is een zeer dynamische plaat geworden, zeker geen alledaags standpunt.
Er wordt iets gemeld over een onrustige compo, zit wat in. Aan de andere kant heeft de foto zeker wat. De steiger uit de hoek is zeker mooi. Conclusie zeer originele winterfoto!!

mech op 12 januari 2009 om 21:11

Mooie locatie om te wonen. Zal niet goedkoop zijn. Maar je hoeft er gelukkig niet te wonen om ervan te kunnen genieten. Jij was er en je laat ons via deze foto meegenieten.
Het licht valt hier heel erg mooi op het hout van de huizen. Het ijs op de voorgrond is spiegelglad en mooi donkerblauw.
Compositie ook goed met het steigertje uit de hoek.
Lucht is natuurlijk prachtig met die wolkenflarden.
Ja Marcel, weer een foto waar wat mij betreft niets op aan te merken is.
Top
Groet, Elly

John op 12 januari 2009 om 21:09

Knappe plaat marcel. Vooral op groot formaat komt de helderheid en scherpte goed naar voren. Daarnaast zijn het de mooie lucht en lichtval die deze foto doen opvallen. De compositie vind ik wat onrustig maar dat wordt grotendeels gecompenseerd doordat je oog direkt op de fraaie architectuur aan de overkant valt. Gr, John

Friends op 12 januari 2009 om 21:03

Echt een prachige strakke plaat. Mooie warme kleuren en schitterende windveren in de lucht.Aparte sfeer van rust en stilte.
Veel diepte, door het standpunt vooraan de steiger.Erg mooi resultaat Marcel.
Je vorige foto, van Marken, vond ik helemaal het einde. Wij gingen ook op zoek naar zo'n plek, bij Urk, met als resultaat, een lekke band, daardoor te laat voor het mooie licht en er was ook nog eens geen kruiend ijs daar.....
Maar achteraf hebben we wel gelachen, leuke hobby toch, dat fotograferen, gr J&W

Beaumimi op 12 januari 2009 om 21:00

Grappig, open ik jouw foto, komt jouw reactie op de mijne binnen.
Wat een rust straalt je foto uit, Marcel. In de zomer kan men het bootje aanmeren, nu kan men zo het ijs op stappen. Het ziet er erg mooi uit, net als jouw foto.
De huur zal overigens niet gering zijn, lijkt me zo.
Groet, Eef

carla2008 op 12 januari 2009 om 20:58

hallo marcel.Hele mooie plaat .

gr carla

djembe op 12 januari 2009 om 20:49

Lekker luchie mooi contrast met het bruin van de huisje en het ijs.
Groet Martin

MartinK op 12 januari 2009 om 20:37

Moet je zeker doen, die vorige dan! Deze mag mag wel wat helderder, naar mijn smaak gemeten. verder prachtige compositie.
groet Martin

limanowa op 12 januari 2009 om 20:28

Hele mooie plaat

Groet
bert

Footprints op 12 januari 2009 om 20:23

Hee die Grandmaster P Ja in het weekend was het overal druk! Bijna overal dan Lijkt me ook helemaal geen verkeerd plekkie om te gaan wonen. Misschien dat je een keer met Arko kunt gaan aanmeren Deze foto is ook weer fraai geworden. De winterse sfeer zit er ook zonder schaatsers goed in. Mooi ook die wolkenstreepjes in de lucht. Ben zelf zaterdag nog even met negatieven op pad geweest maar verwacht er niet teveel van. Rolletje is aangeboden ter ontwikkeling. Afwachten maar.
Toch zou hier 1 schaatser wel mooi zijn geweest Volgende keer Groeten en hij kan zo in de verhuurfolder!! C.

marjonvanv op 12 januari 2009 om 20:18

Mooie lucht boven de huizen, een lucht met windveren noem je dat toch.Goed diepte door de steiger mee te nemen in de compositie. Ik ken het Uitgeestermeer maar de huizen niet. Zijn ook nog niet zo oud zo te zien. Een zeldzaam plekje zo zonder schaatsers. succes met de plek zoeken in huis.
groetjes Marjon

visser217 op 12 januari 2009 om 20:10

Mooi plekkie om te wonen en dat laat je hier heel mooi zien, Marcel.
Je standpunt en compo zijn goed gekozen, je hebt er veel diepte in gebracht door de rij huizen tot het einde mee te nemen. Mooi sfeertje door de laagstaande zon. Prima plaat.
Gr Sake.

sulley op 12 januari 2009 om 20:07

Hallo Marcel, inderdaad een mooi plekje. Mooie foto. Ook ik ben zonder schaatsen zaterdag opstap geweest. gr regina

reesmartens op 12 januari 2009 om 20:04

Hoi Marcel,
Deze mag er wezen, wat een plaatje en de rust die hiervan uitgaat is geweldig, kleuren, scherpte en belichting klopt allemaal.
Wat ook zo mooi is, de wolken in sprietjes uit elkaar getrokken. Perfect. Groetjes Rees.

jenny42 op 12 januari 2009 om 20:01

Marcel daar kan ik ook van genieten, mooi de uitvegende wolken, en het vondertje wat naar het water loopt,.
De kleur is ook heel mooi, en het ijs met zijn diepe kleur....

petervanrijswijk op 12 januari 2009 om 20:00

hallo marcel
heel mooi standpunt in genomen
mooie belichte foto en kleur
het lijkt een heel klen beetje op een HDR.
gr peter van rijswijk

RMarks op 12 januari 2009 om 19:58

Hij is prima in balans en de lichtval doet het erg goed....de mooie lucht is de slagroom op de taart ....enne... je vorige upload is erg mooi en de moeite waard om op te hangen
Richard

kinom op 12 januari 2009 om 19:57

Hallo Marcel , prachtige foto , hele mooie kleuren . leuk zo'n rustig plekje .leuke huizen .
groetjes Monique

Paul4545 op 12 januari 2009 om 19:56

Hoi Marcel,

heel mooie foto. Knap standpunt, prachtig licht en een heel mooie lucht. Sterk dat je erin geslaagd bent om bevroren water te fotograferen zonder schaatsers.

Groeten,

Paul.

1

Stemmen

Bekeken:453

Favoriet:0

peekel

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 06-07-2006

Meer foto's uit de categorie Architectuur

  • Antwerpen
  • Stairway to heaven
  • Schaduw
  • Maastricht

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Datum:
12 jan. 2009 19:52:51
Camera:
NIKON D80 (NIKON CORPORATION)
Iso:
100
Sluitertijd:
1/20 sec
Diafragma:
f/11.0
Brandpuntsafstand:
17 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast