Meld je gratis aan

Apple iPhone 6 - 32 - f/2.2 - 1/4950 - 4 mm

Even een 2e poging. De vorige versie bleek gekanteld te staan op de pc. Ik heb geüpload via mijn mobiel en daar zag ik hem dus zoals het hoort. Dus even overnieuw gedaan.

Op weg naar Milaan vlogen we over de Alpen. Mijn camera zat in de tas dus de telefoon maar gepakt. Dat ik dit ooit nog is met eigen ogen kon zien hield ik 2 jaar geleden voor onmogelijk. Vliegangst overwonnen.


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Footprints op 24 november 2016 om 21:34

Hoi Marjon,
Mijn vliegangst is nu ook al voor een groot deel overwonnen Hoe is dat bij jou gelukt? Gewoon instappen? Ik herinner mij nog mijn reis door Australië. Ik had niet zo'n mooi stoeltje als jij maar een jongedame wilde voor mij wel foto's maken, als ik later een afdrukje door zou sturen. Helaas is dat niet meer gelukt omdat het emailadres of gewoon adres niet klopte. Ik had mijn best gedaan maar helaas. Het zijn vaak wel fraaie uitzichten vanuit de lucht, zo ook hier Grt c.

marjonvanv op 24 november 2016 om 22:29

Klinkt gek maar door het lezen van het boek 'vliegangst en hoe je er vanaf komt' van Lucas van Gerwen. Hoofdstuk voor hoofdstuk. Met klamme handjes voor het eerst in gestapt op weg naar Noorwegen toen gebeurde er precies de dingen die beschreven werden in het boek en zo werden mijn gedachten rustiger. Kan het iedereen aanraden om dat te lezen. ben vorig jaar zelfs naar Canada geweest.

Stumpf op 24 november 2016 om 18:48

Hallo Marjon ,

dit ziet er heel wat betre uit! prachtige opnmame.

Groeten

Eddy

Jos Dries op 24 november 2016 om 18:36

GELUKT Marjon en dus NU een zeer fijne compo met uitzicht op het DAK van Europa . de STEM is er nog een keer omdat deze nu goed staat . Groeten en bedankt voor je reacties Jos Dries

karina.kleijn op 24 november 2016 om 17:33

Hij blijft super en jouw prestatie natuurlijk ook.
Ik had gewoon mijn tablet ff gedraaid

marjonvanv op 24 november 2016 om 17:43

vissi-darte op 24 november 2016 om 12:03

Mooi hoor. Behalve het overwinnen van vliegangst is er meer nodig voor zo'n foto. Een goede raamplaats en helder weer zijn niet altijd even vanzelfsprekend. En omdat je al weer afdaalt naar Malpensa(?) heeft het vliegtuig ook een geringere vlieghoogte. Vanaf 10 km hoogte laat het contrast vaak afweten, vooral richting horizon.

Opnames vanuit het vliegtuig hebben altijd mijn interesse. Ondanks dat je daar als fotograaf niet veel mogelijkheden hebt om je "ziel" in te leggen.

Verder is het een hobby van me om uit te zoeken waar je nou "precies" zit op het moment van de foto. Ik ben er nog niet helemaal uit.

Groet, Allard

marjonvanv op 24 november 2016 om 12:28

Dank je, het was prachtig helder onderweg boven het wolkendek. Ik had inderdaad een redelijk mooi schoon raampje en een goed plekje. (Zit graag bij het raam) de foto op mijn telefoon geeft Guttannen aan war ik op dat moment boven vloog. Net voorbij Grindelwald zeg maar. Vond het ook wel leuk te weten waar en hoe we gevlogen waren, en inderdaad naar Malpensa.

Groet Marjon

vissi-darte op 24 november 2016 om 13:10

Klopt. Dat had ik ook al gezien. Maar ik ben er het type niet voor om met zo'n "ruwe" beschrijving genoegen te nemen Ik wil het exact weten Er van uitgaande dat de GPS data van je Iphone accuraat zijn loop ik vast op gletscher en bijbehorend meertje linksonder in je foto. De omgeving ter plaatse ken ik overigens vrij goed. Maar dan vanaf de bodem

In deze omgeving ligt ook de Gauligletscher. Gelukkig wist je dat niet

marjonvanv op 24 november 2016 om 14:38

Leuk dat je dat zo opzoekt in detail. Er zijn plekken waar je normaal bijna niet kan komen. En van boven af of beneden af ziet alles er toch anders uit lijkt mij. Je maakt me wel nieuwsgierig waar dit nou precies was. Ik heb er nog een paar maar dan van een paar honderd kilometer terug of verder.

vissi-darte op 24 november 2016 om 15:04

Laat maar eens zien. Mits dat in je plaatsingsschema van pas komt

Ik heb mezelf op de VUT getrakteerd en nu plenty tijd om tijdrovende hobby's te hebben. En als ik me ergens in vastbijt dan laat ik niet zomaar los. In moet nu even een inhaalraceje doen op zoom maar ik ga nog eens verder speuren.

Ik vind het hoe dan ook leuk een vliegreis aan de hand van foto's en googlemaps te reconstrueren. Zonder GPS. De Alpen zijn redelijk goed gedocumenteerd in gedetailleerde overzichten. Dus dat moet wel lukken.

Bij de Himalaya is dat niet zo. Het was dan ook vele weken puzzelen om te kunnen vaststellen of ik de Mount Everest gezien had of niet. Nu, dat was het geval maar slechts 5 seconden en alleen maar door de lens van mijn toestel. Geen idee hoever je tijd en/of interesse reikt maar als je eens kijken wilt dan kan dat hier. Doorklikken op een foto levert de gevonden toppen en hoogtes op.

marjonvanv op 24 november 2016 om 19:16

Even de tijd genomen om te kijken. Ziet er indrukwekkend uit zo vanuit het vliegtuig raampje. Mooie toppen heb je voorbij zien komen. Lijkt bij sommige wel of je daar heel dichtbij zat. Bijzonder dat je dit zo bijhoud.

vissi-darte op 25 november 2016 om 20:13

Wat leuk dat je nog even gekeken hebt.

Verder heb ik nog even gespeurd Je vliegt op het moment van je foto precies boven concordiaplatz in de Aletschgletscher. Die kan je dus niet niet zien. Je bent juist over het Eiger/Jungfrau/Monch complex gevlogen. Die je dus ook niet kunt zien Direct op de voorgrond zie wel de Fiescherhorn. En aan de overkant van de met damp bedekte Grindelwaldgletscher zie je de Schreckhorn. Maar vanuit de lucht ziet die er niet zo verschrikkelijk uit als vanaf de bodem.... Het meertje dat je ziet is bijzonder interessant want dat vormde een ernstige bedreiging voor het dorp Grindelwald. Inmiddels heeft men middels kunstmatige waterafvoer dat gevaar voldoende weten te verkleinen.

marjonvanv op 25 november 2016 om 20:29

Een paar haar geleden hebben we voor de Aletschgletcher gestaan en de Eiger en Jungfrauw gezien. Dat we er nu overheen gevlogen zijn wel bijzonder. Volgens mij moet ik van de gletsjer nog een foto geplaatst hebben hier, zal is kijken.
Bedankt voor het speuren

1

Stemmen

Bekeken:40

Favoriet:0

marjonvanv

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 30-08-2006

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Lente in Dwarsgracht.
  • Only the lonely
  • Ameland
  • fris en groen
Datum:
24 nov. 2016 10:55:39
Camera:
Apple iPhone 6
Iso:
32
Sluitertijd:
1/4950 sec
Diafragma:
f/2.2
Brandpuntsafstand:
4 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast