Meld je gratis aan

Canon EOS 5D Mark III

De Melkweg boven de Dolomieten, gefotografeerd eind Juni 2017.

Dit was het hoofddoel van een weekje Dolomieten. Eind juni stond het centrum van de Melkweg hoog boven de horizon, dus dat betekent 's nachts de bergen in en hopen op helder weer.

Poging 1 begon goed. Een heldere avond en naarmate de zon verder onder de horizon zakte, werden er steeds meer sterren zichtbaar. Camera op statief klaar en wachten maar... Helaas trok het in de nacht dicht op het moment dat de melkweg in de gewenste positie boven de bergen begon te komen.

Poging 2 begon weinig hoopvol. Een dik wolkendek passeerde over de bergen, met in de verte stevig onweer. Van tijd tot tijd maar even checken of het onweer niet dichterbij kwam. Ondertussen foto's gemaakt van de Tres Cime tijdens het blauwe uur. In eerste instantie was het plan ook om deze 3 pieken te fotograferen met in de achtergrond de Melkweg. Doordat het steeds heviger begon te regenen, uiteindelijk toch maar weer afgezakt en gaan schuilen bij de Cappella degli Alpini.

Dat ging hem niet meer worden, was de gedachte. Als de regen wat zou minderen terug naar het dal en 'call it a day'. En dan zie je langzaam de sterren weer zichtbaar worden. Het brak open (voor ongeveer een uurtje) en de melkweg werd duidelijk zichtbaar, zelfs met het blote oog. De gloed onderaan is van weerlichten in de verte van het onweer dat inmiddels gepasseerd was.


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
zoomerens op 2 juli 2017 om 14:14

Mooi sfeervol beel. De bergen als silhouet zorgt voor alle aandacht richting de lucht. Fraai hoor. Gr Stef

DionvandenBoom op 2 juli 2017 om 14:31

Thanks Stef!

4

Stemmen

Bekeken:44

Favoriet:0

DionvandenBoom

Niveau:semiprof
Lid sinds: 04-12-2016

Meer foto's uit de categorie Landschap

  • Santorini, Griekenland
  • Boedapest
  • Het blauwe uur...
  • Endless...

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Datum:
2 jul. 2017 14:03:27
Camera:
Canon EOS 5D Mark III
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast