Meld je gratis aan

Panasonic DMC-GX80 - 200 - f/5.4 - 1/100 - 109 mm

Mt. Scenery staat bekend als het hoogste punt van Nederland. Deze in Saba gelegen berg is 887 meter hoog. Deze berg kan beklommen worden door middel van een trap en bestaat maar liefst uit 1064 treden.


Redactie
Redactie op 16 June om 22:12

Deze foto is gekozen als Foto van de dag. De Foto van de dag wordt door de redactie gekozen uit de foto's die de afgelopen 24 uur zijn geüpload.

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
thirzaniemantsverdriet op 19 juni 2017 om 16:41

Oude tijden herleven . . . we zijn ooit - in 1997 - daar op de top van Saba geweest (modderpad met treden naar boven, laatste stuk zelfs op sokken gelopen!!!) Mt Scenery is vaak in wolken gehuld. Prachtig beeld hier met de slierten en het tropische woud.

Groetjes,
Thirza

Lonneke90 op 19 juni 2017 om 22:39

Bedankt voor de reactie! Het is zeker de wandeling waard! Ik vraag me af of er sinds die tijd veel veranderd is aan de trail. Het zijn nog steeds heel veel traptreden, en het laatste stuk is nog steeds een modderpoel Ze zijn nu wel bezig om op sommige steile delen een railing te bouwen.
Groetjes Lonneke

Beaumimi op 18 juni 2017 om 16:50

Hoogste punt van Nederland???
De foto zegt me persoonlijk niet echt veel, omdat je ogen constant heen en weer gaan van de mast boven naar het huis beneden en het daardoor nogal onrustig wordt.
De redactie heeft kennelijk een andere mening, dus gefeliciteerd.

Lonneke90 op 18 juni 2017 om 16:57

Saba is officieel deel van Nederland en dit wordt daarom bestempeld als het hoogste punt van Nederland
Bedankt voor je reactie

Beaumimi op 18 juni 2017 om 16:58

Wist ik niet... dus weer wat geleerd!

WillemHuwae op 17 juni 2017 om 16:56

Zeer prachtige natuur, nevel, mist, architectuur, toren, zw-w, compositie, standpunt, fraaie reisfoto en felicitatie met deze fraaie FvdD! +

WillemHuwae op 11 november 2017 om 17:01

Aha weer iets geleerd dacht eerder aan Vaals in plaats van Saba.

Lonneke90 op 17 juni 2017 om 17:09

Fijn om te horen, bedankt!

zoomerens op 16 juni 2017 om 23:01

Ben het eerlijk gezegd niet helemaal eens met de keuze van de redactie in deze. Op zich een prima foto, maar mis een beetje de lijnen om de foto boeiend te maken. Het huis helemaal onderin icm de wolken en het luchtgedeelte is imo geen geheel. Daarbij zijn er strepen in de lucht te zien door waarschijnlijk de nabewerking. Groet Stef

rob1951 op 17 juni 2017 om 00:27

Je plaatst op 16 juni twee foto's op Zoom, meer foto's zijn er niet en..............hatsekidee, één behaalt gelijk de eretitel foto van de dag.
Verder sluit ik me aan bij jouw reactie........
Groet, Rob

Blackdog op 17 juni 2017 om 09:13

Je zou bijna gaan denken dat daar een luchtje aanzit
Als je gaat tellen bij de "foto's van de dag" kom je precies uit op 70% macro's, 10% huppelende katten, honden en paarden, 10% landschappen en 10 % portretten. Zwart-wit is ongelooflijk in de minderheid. De Zoom redactie is zich duidelijk aan het ontwikkelen Dat kun je zien aan de keuze voor deze originele foto, waar inderdaad wel het een en ander op aan te merken valt. Maar voorlopig blijft deze redactie voor mij, elke dag weer overnieuw, de "Minst geloofwaardige jury van de dag". Massa's sublieme foto's passeren en vele minkukeltjes komen op "nummer 1". Een brevet van onvermogen geven ze af door het in groten getale honoreren van technisch mislukte foto's (onscherpte, banding, halo's, oversaturatie etc, etc.)

mouse58 op 20 juni 2017 om 21:43

Ik heb eens even door de FVDD pagina's gebladerd, maar het is echt onzin dat macro 70% inneemt. Hooguit 25-30%. Afgezien van de exacte cijfers ben ik het er wel mee eens dat sommige categorieen ondergewaardeerd worden op Zoom. Meer zwart wit zou mooi zijn. Er architectuurfotografen hebben Zoom een beetje opgegeven. De kwaliteit van de redactieberichten op de site mag van mij ook wel een stuk professioneler. Op de meeste wegwerpstukjes zitten we niet te wachten. Tijd voor een "nieuwe zoom" .

ali op 18 juni 2017 om 08:29

kan me helemaal vinden in je commentaar. En werd er eerst nog uitleg gegeven waarom de keus op een bepaalde foto viel.. ook dát is inmiddels niet meer aan de orde. Nu mogen we steeds gissen waarom een foto Foto van de Dag is geworden...
zelf heb ik het gevoel dat de keuzes van de redactie steeds onbegrijpelijker worden, maar ja, smaken verschillen en daar kun je beter niet over discussieren...
voor Lonneke is dit natuurlijk geweldig, maar zelf kan me deze foto niet echt boeien...
en die halo's vind ik ook erg lelijk...

Blackdog op 17 juni 2017 om 14:44

Nog even over je foto Lonneke. Het idee van je foto vind ik erg goed. Het hoogste punt van Nederland, lachen. De zendmast in verhouding met de dieper gelegen woning. Wat is de relatie ? Alleen dat is al boeiend en het spreekt me in je foto erg aan. Ook de hoogte is mooi weergegeven. Een aantal dingen vind ik persoonlijk wat minder geslaagd. De banding is al genoemd. Bewerkt in JPEG, hogere ISO waardes ? Daarbij vind ik dat er wat te weinig ruimte overgebleven is beneden de woning. En last but not least: de foto is wat minder boeiend en in balans omdat de woning en de mast in verticale lijn te dicht bij elkaar komen. Zou de woning meer naar rechts gelegen hebben, met wat ruimte eronder dan zou de foto veel prettiger zijn om naar te kijken. Misschien was het hier nog wel mogelijk geweest een paar stappen naar links te zetten. ?

Lonneke90 op 17 juni 2017 om 15:59

Kijk, dit is tenminste feedback waar ik iets aan heb Ik moet zeggen dat ik nog niet zo lang met fotografie bezig ben, en photoshop is geheel nieuw voor me. Dit is eigenlijk de eerste echte poging met photoshop die ik gewaagd heb, ik heb het RAW bestand bewerkt en geen hoge ISO gebruikt, dus denk dat ik gewoon iets in de nabewerking heb gedaan wat niet handig was...wat dat was? Geen idee. In deze setting was het helaas niet mogelijk om meer ruimte aan de onderkant te krijgen aangezien daar nog al lelijke gebouwen hekken etc. lagen (misschien als ik beter wordt met photoshop dat ik dit had kunnen weghalen?). Zelf vond ik de zendmast en de woning in verticale lijn juist wel wat hebben, maar ik denk dat met dit geldt dat ieder z`n eigen smaak heeft.

1

Stemmen

Bekeken:379

Favoriet:0

Lonneke90

Niveau:beginner
Lid sinds: 26-04-2016

Meer foto's uit de categorie Natuur

  • jonge koolmezen erop uit
  • Beach of Eierland, Texel - 8
  • Beach of Eierland, Texel - 7
  • Beach of Eierland, Texel - 6

Ingezonden voor fotowedstrijd:

Datum:
16 jun. 2017 01:00:56
Camera:
Panasonic DMC-GX80
Iso:
200
Sluitertijd:
1/100 sec
Diafragma:
f/5.4
Brandpuntsafstand:
109 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Upload een bewerking van deze foto
Rapporteer deze foto als ongepast