Meld je gratis aan

Onbekende camera

Sinds ik ben verhuist naar Utrecht begint de Veluwe zo'n beetje in m'n achtertuin. Gezien ik geen zin heb het gras te maaien heb ik het maar in m'n voordeel gebruikt!

Dit is een flitslicht op locatie opname, midden op de dag gemaakt! De flitsers geven me de vrijheid het licht zo af te stellen zoals ik dat wil!


Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
ralphdevos op 7 juli 2014 om 11:01

Ben het wel met je uitleg eens, totaalplaatje telt, en wat is nou precies onder- of overbelicht? Je kunt het dan ook naar gelang high of low key noemen haha. Ik vind het altijd bijzonder wat je klaarspeelt met flitslicht, vooral deze opname, je ziet het niet en toch zie je het Altijd klasse werk waar ik veel van kan leren, ben al regelmatig op je site geweest!

markderoophotography op 7 juli 2014 om 15:08

Ik zeg wel eens, het zijn de details die de foto maken, maar staar je niet blind op details en aspecten van een beeld. Wie slechts een beeld nog in zijn elementen bekijkt ziet het totaal plaatje ook niet meer. En ziet slechts, over/onder belicht, kleurstelling, lichtrichting, lichtverloop, flits, of niet.

Flitsers zijn voor een deel uniekmakers, eenieder gebruik ze op zijn of haar eigen manier. Mijn manier is dat je niet direct vanaf een kilometer mag kunnen zien dat het een heel erg overdreven geflitste foto is. Wat je bij kleine flitsertjes wel erg snel hebt. Vandaar dat ik met de grote lompe jongens sjouw.

havdwater op 7 juli 2014 om 01:26

Prachtige sfeervolle foto heb je op jouw wijze gemaakt Mark, al gebied de eerlijkheid mij te vertellen dat ik niet zo veel begrijp van je uitleg, in de ogen van het model herken ik maar één flitslicht, maar ze kijkt gelukkig ook niet moeilijk. Plaats deze foto graag bij mijn favorieten voor het kijkplezier wat ik eraan beleef, groeten Harry.

markderoophotography op 7 juli 2014 om 15:09

Kijk niet alleen naar de ogen
Wat denk je van het haar

havdwater op 7 juli 2014 om 15:24

Ja het begint al doortellen te worden, groeten Harry.

markderoophotography op 7 juli 2014 om 08:28

Thx! Waarschijnlijk is het geheimtaal omdat je er nog niet eerder mee bent bezig geweest.
Maar men zegt me wel eens, het is bijna magie, wat je met de flitsers kan.

77TriGGeR77 op 6 juli 2014 om 19:34

Mooi gedaan !
Hij lijkt enigzins onderbelicht maar aan de andere kant ook niet storend.

Ik kan verder geen Exif gegevens vinden van deze opname, kun je ons uitleggen hoe en met welke apparatuur je deze foto gemaakt hebt ? Sluitertijd , etc.

Wijnand

markderoophotography op 6 juli 2014 om 19:55

Uiteindelijk gaat het niet of iets over of onbelicht is. Gaat om het totaalbeeld. Ik streef niet naar technisch correcte beelden. Die zijn over het algemeen uitzonderlijk saai. Ik ga voor sfeer. Exif heb je helemaal niets aan. Die exif is namelijk geldig op het moment van DIE opname, en is inherent aan de omstandigheden op dat moment in het verleden. Ga ik morgen zo'n beeld weer maken, dan zijn mijn waardes ook weer anders.

Om een opname als deze te maken heb je power nodig. Dan heb ik het over flitsunits die 1200Ws weg schieten in 1 flits. Door te kijken naar de schaduw, hoe deze valt kun je ook zien waar het licht staat. En hoeveel van die units ik gebruikt heb. Met je camera ga je het daglicht weg duwen, en laat je er flitslicht voor in de plaats komen of mengen. Op die manier ga je zelf vorm geven aan het licht.

Grtz,
Mark

petraverschuuren op 6 juli 2014 om 19:22

prachtig mooie opname om bij weg te dromen+

0

Stemmen

Bekeken:302

Favoriet:1

markderoophotography

Niveau:semiprof
Lid sinds: 22-12-2006

Meer foto's uit de categorie Portret

  • Minifotograaf Sam
  • Yaël
  • Zoe
  • cover
Datum:
6 jul. 2014 19:13:49
Camera:
Onbekende camera
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast