Meld je gratis aan

Canon EOS 5D Mark II - 100 - f/2.8 - 1/180 - 85 mm

Model: Elisa Brekelmans
Photographer: Bram van Dal
Camera settings:
Shutterspeed: 1/180
Aperture: F/2.8
Iso: 100
Lens: 85mm
Lightsettings:
Bij deze foto heb ik rechtsvoor een octabox staan en linksvoor heb ik een reflector staan.
Bij het maken van mooie sprekende portretfoto's, draait heb om de kracht wat er uit de ogen komt. Om het model te vragen haar kin te laten zakken, zorgt het model ervoor dat haar ogen groter worden en dat er wat meer oogwit aan de onderzijde zichtbaar wordt, waardoor de ogen nog meer gaan spreken. Als je als fotograaf een ietsjes hogere standpunt aanneemt, zorgt dat er nog meer voor dat de ogen nog krachtiger worden, als je het model op haar elleboog laat steunen, waardoor zij wat meer naar voren zal gaan leunen, maakt zij de afstand tot de camera kleiner waardoor je de het stukje oogcontact nog meer gaat vergroten.
Het draaien van haar hoofd van de camera af, zorgt ervoor dat de beleving voor de kijker anders wordt, minder direct, maar er zit wel een gezonde spanning in de foto.
Deze bovenstaande informatie, kun jij als fotograaf zijnde leren, door zo af en toe op een locatie te gaan zitten waar veel mensen zijn en te kijken op wat voor een manier mensen met elkaar communiceren, lichaamstaal en de manier hoe mensen elkaar aan kijken (en soms niet) is een mooie manier hoe jij als fotograaf kunt werken. Fotografie draait vooral om het leren zien.


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
1

Stemmen

Bekeken:115

Favoriet:0

bvdbv

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 08-12-2013

Meer foto's uit de categorie Portret

  • Jack
  • puur
  • Eyes
  • I do not know anymore
Datum:
8 sep. 2017 07:59:18
Camera:
Canon EOS 5D Mark II
Iso:
100
Sluitertijd:
1/180 sec
Diafragma:
f/2.8
Brandpuntsafstand:
85 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast