Meld je gratis aan

Canon EOS 70D - 640 - f/3.5 - 1/40 - 16 mm

Ken je dat verhaal van die sex shop die geen sex shop was?
Ken je dat verhaal van die man die een niet-zo-heel-goed-lopende padstal (wegrestaurant) had aan een weg in Zuid-Afrika, totdat vrienden in een melige bui het woord ‘SEX’ tussen zijn ‘Ronnies’ en ‘Shop’ verfden?
Ken je dat verhaal van die padstal die geen sexshop was en niet zoveel bekijks trok, en die ineens uitgroeide tot één van de meest bezochte plekken in de Westkaap?

Ja? Ken je dat verhaal?
Dan ben je duidelijk al langs geweest bij Ronnie’s Sex Shop aan de R62 in Zuid-Afrika!

Het verhaal is waar. Voorheen was Ronnie’s shop een van de vele kleine stalletjes langs een van Zuid-Afrika’s doorgangwegen in de Westkaap. Oorspronkelijk was het Ronnie’s idee om daar vers fruit en allerhande producten te verkopen – je weet wel, zo’n winkeltje dat zowel ijsjes, benzine, bier, de krant als halfzachte frieten en een boerewors verkoopt. Waar je puur uitstapt omdat je al een paar uur in de auto zit, het warm is, je even de benen wil strekken en wel zin hebt in een koud drankje. Maar verder is het een kwestie van snel weer doorrijden, vooral niet te lang blijven hangen. Dat was Ronnie’s sex shop ten voeten uit. Ronnie, een oudere grijsaard uit de buurt, vond het allemaal wel prima.

Totdat Ronnie een paar dagen weg was en vrienden van hem de zorg voor zijn toko overnamen. Of het uit verveling, baldadigheid of wellicht onder invloed van een paar biertjes teveel was vertelt het verhaal niet helemaal, maar weldra waren daar drie subtiele letters toegevoegd op de muur van Ronnie’s shop. Tussen Ronnie’s en shop stond daar ineens het magische woord – onderstreept nog wel – geschilderd, eveneens in keurig rood: SEX. De heren keken tevreden naar hun nieuw geverfde uithangbord....
... en zagen dat het goed was. Want in een paar dagen tijd draaide Ronnie’s so-called sex shop een omzet die een veelvoud was van de dagen, maanden, zo niet jaren voor de ‘restyling’. Letterlijk niets was anders, behalve de naam van het beestje. Sex sells, zo blijkt.

Blijft de vraag ... waarom laten zo vele vrouwelijke bezoekers daar in Zuid-Afrika een souveniertje achter ... aan het plafond !?!


Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
rob1951 op 1 augustus 2017 om 13:21

Geweldig verhaal.........

.......en de prachtige foto als bewijs.

(stem)
Groet, Rob

CHRIZ op 1 augustus 2017 om 01:58

Fantastisch verhaal, met veel plezier gelezen en de foto illustreert het geheel op een mooie en kleurrijke manier! Gr, Chris +

AnnekevanVliet op 3 juni 2017 om 21:51

Prachtig verhaal! Enig wat er allemaal aan het plafond hangt, geweldig. Gr Anneke

hmeeuwes op 3 juni 2017 om 17:03

Wat een verhaal, prachtig om te lezen.
En het plafond, superrrrr.
Groetjes Henk

BADL op 2 juni 2017 om 13:38

BADL op 2 juni 2017 om 13:38

Wat een gaaf verhaal ....

4

Stemmen

Bekeken:85

Favoriet:0

amsterdamned

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 16-12-2009

Meer foto's uit de categorie Straatfotografie

  • IMG_4528
  • Thee-mutsen
  • Straatbeeld Funchal Madeira. Twee mannen aan het kaarten en de rest kijkt toe.
  • Oude antieke truck
Datum:
2 jun. 2017 13:17:08
Camera:
Canon EOS 70D
Iso:
640
Sluitertijd:
1/40 sec
Diafragma:
f/3.5
Brandpuntsafstand:
16 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast