Meld je gratis aan

Fotocursus - veelgestelde vragen


Fotocursus wordt -> Zoom.nl Videozine

Vanaf 2016 ontvangen abonnees bij iedere editie het nieuwe Videozine in plaats van de Fotocursus op video. Een digitaal interactief magazine dat je heerlijk kunt lezen op computer, tablet of smartphone. Naast de video's, ook tips en mooie beelden. Het Videozine sluit aan bij een artikel in het tijdschrift en geeft je extra verdieping.

Abonnees kijken deze Videozine gratis via Digitaal lezen op de computer of in onze eigen Zoom.nl Magazine-app die je kunt downloaden voor tablet of smartphone.

De Fotocursus op video zal hiermee verdwijnen, maar voorlopig zullen we de video's uit het Videozine nog wel ook als losse video blijven weergeven via Fotocursus op video.


Zoom.nl Fotocursus op video

Vanaf nu kun je zelf bepalen waar je de Zoom.nl fotocursussen op video bekijkt. Wij bieden jou een online omgeving waarbij je zelf kunt kiezen waar en welke fotocursussen je wilt zien. In deze omgeving kun je de fotocursussen gratis bekijken, veilig bewaren, archiveren en op elk gewenst moment terugzien.

De cursussen staan ook in de Zoom.nl app tussen onze digitale magazines. Om ze te zien, moet je de app even updaten. Je kunt de cursussen ook zien en gratis downloaden op je desktop, waardoor het o.a. mogelijk blijft om de fotocursus op televisie te bekijken.

En het mooie is, je hebt als abonnee niet alleen toegang tot de nieuwste fotocursussen, maar alle eerdere fotocursussen die in 2013, 2014 en 2015 zijn uitgegeven geheel gratis! Met deze digitale functionaliteit komt de fysieke Zoom.nl dvd met fotocursussen te vervallen.

stappenplan fotocursus

Vraag 1: Hoe kan ik de fotocursussen online op mijn tablet bekijken?
  1. Download de Zoom.nl magazine app in de Google Play of Apple store
  2. Log in met jouw abonneenummer en postcode (je abonneenummer vind je op de seal van de editie die je thuis gestuurd krijgt).
  3. In het overzicht staat een kop 'video's hier in kun je zelf kiezen welk onderwerp je terug kijkt


Vraag 2: Is de app ook beschikbaar voor mijn Windows tablet?
Op dit moment is Zoom.nl alleen beschikbaar in Google Play en in de App store. Er zijn nog geen concrete plannen voor andere platformen.

Vraag 3: Zijn de fotocursussen nog op televisie te bekijken?
Ja dat kan. De fotocursussen zijn namelijk gratis te downloaden via je desktop. Volg de bovenstaande stappen om in te loggen, zodra je ingelogd bent verschijnt er een blauwe knop met 'downloaden'. Je kunt de video nu op je computer bekijken of branden op dvd om deze op je televisie te bekijken.

NB: Met de nieuwe Edge browser van Windows 10 is het niet meer mogelijk de video op deze manier te downloaden. Je zult dan een andere browser moeten installeren waar het wel mee kan, bv Chrome of Firefox.

Vraag 4: Ik ben geen abonnee kan ik de fotocursussen toch bekijken?
Als je geen abonnee bent kun je de fotocursussen van Zoom.nl alleen bestellen in de Zoom.nl magazine app.

Vraag 5: Waar vind ik mijn abonneenummer?
Je abonneenummer staat op de plastic seal om de Zoom.nl magazine die je thuis gestuurd krijgt. Het is de cijferreeks boven je adres, Kun je je abonneenummer niet vinden? Geen probleem, bel onze klantenservice: +31 (0)23-5364401 (bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 en 14:00 uur) of stuur een mail klantenservice@reshift.nl. We helpen je graag!
Heb je je abonneecode reeds ingevoerd, dan vind je deze ook terug onder het profielmenu rechtsboven, dan naar Profiel wijzigen en dan onder het tabblad Account.

Vraag 6: Kan ik ook de fysieke fotocursussen ontvangen?
Nee dat is niet mogelijk. Met deze digitale functionaliteit komt de fysieke Zoom.nl dvd met fotocursussen te vervallen.

Vraag 7: Kan ik de fotocursussen nog terug zien als ik mijn abonnement heb opgezegd?
Als je abonnement afgelopen is kun je de fotocursussen alleen nog terug zien als je de fotocursussen gedownload hebt, dit is alleen mogelijk op desktop, niet in de app. Echter, fotocursussen die je tijdens je abonnement niet hebt gedownload, kun je na afloop van jouw abonnement niet alsnog downloaden. Wij adviseren je dus om gedurende de looptijd van jouw abonnement elke fotocursus te downloaden, dan is je archief altijd compleet - ook na afloop van je abonnement!

Vragen, opmerkingen of suggesties?
We horen én helpen je graag! Stuur een mail aan onze klantenservice: klantenservice@reshift.nl