Meld je gratis aan
 • 0 Irix Blackstone & Firefly 11mm f/4.0 - Supergroothoek voor fullframe

  Irix Blackstone & Firefly 11mm f/4.0 - Supergroothoek voor fullframe

  23 februari 2017, 11:38

  Irix doet het opnieuw. Na de hoogwaardige 15mm f/2.4 van vorig jaar presenteert het Zwitserse merk nu een nieuwe 11mm f/4 ultragroothoek voor fullframe. Ook deze 11mm wordt weer in twee varianten leverbaar.

  Lees verder >>
 • 0 Oproep: Foto's gezocht van eSport evenementen

  Oproep: Foto's gezocht van eSport evenementen

  23 februari 2017, 11:15

  Voor een magazine over eSports is het gameplatform Power Unlimited op zoek naar foto's van alle soorten evenementen binnen competitief gamen, groot en klein. Heb jij toevallig plaatjes van juichende en jankende professionele gamers, podia met grote schermen of rijen van computers?

  Lees verder >>
 • 0 Speciale fotostanden op je smartphone - dit kan je er allemaal mee

  Speciale fotostanden op je smartphone - dit kan je er allemaal mee

  23 februari 2017, 10:00

  Met een smartphone is veel meer mogelijk dan je wellicht voor mogelijk houdt. Zo kun je overdag met lange sluitertijden werken en fraaie nachtopnamen maken. Zelfs de sterrenhemel leg je met je telefoon vast. Wij laten een paar speciale fotostanden zien.

  Lees verder >>
 • 0 Cameragadget: X-rite Colormunki Photo

  Cameragadget: X-rite Colormunki Photo

  22 februari 2017, 10:00

  Als serieuze fotograaf krijg je al snel te maken met het probleem dat de kleuren van je monitor niet overeenkomen met die van foto zoals die uit de printer rolt. Dat kun je eenvoudig oplossen met kleurkalibratie, zoals met deze Colormunki.

  Lees verder >>
 • 29 RAW vs JPEG - Waarom iedere fotograaf vanaf nu in raw moet fotograferen

  RAW vs JPEG - Waarom iedere fotograaf vanaf nu in raw moet fotograferen

  21 februari 2017, 16:11

  Wie een 'serieuze' camera koopt krijgt de optie in het menu om in raw of jpg te fotograferen. Hoewel jpg bij de meeste beginnende fotografen bekend is, roept het raw-formaat vaak vragen op. In dit artikel leggen we je uit waarom een raw-bestand voor veel fotografen toch echt de beste keuze is en vertellen we hoe je hier het meeste uit haalt.

  Lees verder >>
 • 0 Review: Panasonic LUMIX DMC-GH5

  Review: Panasonic LUMIX DMC-GH5

  21 februari 2017, 10:00

  Er waren tijden dat elektronische zoekers als minderwaardig werden beschouwd. Optische zoekers waren altijd scherper, snel-ler en waarheidsgetrouwer. Was je ook zo een criticaster? Tijden veranderen gelukkig; kijk één keer in de zoeker van deze GH5 en je stelt je mening misschien meteen bij.

  Lees verder >>
 • 4 Basiscursus Landschapsfotografie in Nederland

  Basiscursus Landschapsfotografie in Nederland

  17 februari 2017, 10:00

  Nederland saai en vlak? Niet met de juiste voorgrondelementen en een lucht die de foto kan 'dragen'. Met wat kennis van het weer, techniek en compositie kun je het Nederlandse landschap op z'n voordeligst uitlichten. In dit artikel lees je hoe je te werk gaat.

  Lees verder >>
 • 13 Uitslag fotowedstrijd Uitzichten

  Uitslag fotowedstrijd Uitzichten

  16 februari 2017, 15:04

  De uitslag van de fotowedstrijd Uitzichten van de Fiets en Wandelbeurs.

  Lees verder >>
 • 2 Hands-on preview: Canon EOS 77D, 800D en M6

  Hands-on preview: Canon EOS 77D, 800D en M6

  16 februari 2017, 11:18

  Canon heeft een nieuwe reeks camera's gepresenteerd voor beginnende en gevorderde fotografen. Op de vijftiende verdieping van de A'dam Toren werden de Canon EOS 77D, de Canon EOS 800D en spiegelloze Canon EOS M6 getoond. Daarnaast deed een nieuwe 18-55mm-kitlens haar intrede. De camera's zijn voor verschillende doelgroepen bestemd, maar hebben onder de motorkap meer overeenkomsten dan verschillen.

  Lees verder >>
 • 0 nieuwe systeemcamera: Canon EOS M6

  nieuwe systeemcamera: Canon EOS M6

  16 februari 2017, 11:06

  Canon neemt haar mirrorless systeem serieus, blijkt uit de introductie van de EOS M6. Na een wat weifelende start van het systeem enkele jaren geleden breidt deze nieuwe EOS M het programma aangenaam uit met een keurige middenklasser.

  Lees verder >>