Meld je gratis aan
  • 0 Review: Sony A9

    Review: Sony A9

    16 mei 2017, 00:00

    Sony is vol op stoom. Ze zijn niet alleen nu dé fabrikant van de sensoren van een groot deel van de prijswinnende body's van dit moment. Ze zijn ook bezig met een indrukwekkende opmars in technologie met hun eigen body's.

    Lees verder >>
  • 2 Gebruikersreview Panasonic GH5

    Gebruikersreview Panasonic GH5

    11 mei 2017, 10:25

    Zoom.nl-lezer Sander Gesthuizen test voor Zoom.nl de Panasonic Lumix GH5 tijdens zijn trip naar New York.

    Lees verder >>
  • 1 Review: Canon EOS M6

    Review: Canon EOS M6

    9 mei 2017, 10:00

    Canon lanceerde nog maar een paar maanden geleden de Eos M5. Volgens ons het meer dan volwassen systeem camerasysteem van Canon, compleet met een fraaie EVF. Deze nieuwe M6 is een deels uitgeklede versie van de M5. Misschien een slim idee als je niet alle opties nodig hebt maar wel wat goedkoper wil shoppen?

    Lees verder >>
  • 1 Review: Fujifilm X-T20

    Review: Fujifilm X-T20

    2 mei 2017, 10:00

    Fujifilm is goed bezig! Zes maanden na de aantrekkelijke X-T2 is er de betaalbare X-T20, met dezelfde sensor en beeldprocessor als de X-T2.

    Lees verder >>
  • 1 Review: Samyang 20mm f/1.8 ED AS UMC

    Review: Samyang 20mm f/1.8 ED AS UMC

    11 april 2017, 13:00

    Samyang is een Zuid-Koreaanse objectievenbouwer die slim inspeelt op de wensen van de verwende fotograaf. Wel een lichtsterk objectief met mooie optische specificaties. Niet die torenhoge aanschafprijs.

    Lees verder >>
  • 0 Review: Pentax KP

    Review: Pentax KP

    4 april 2017, 10:00

    Pentax heeft een kleine, maar uiterst trouwe schare bewonderaars van de body's met opvallende looks en bijbehorende vaak indrukwekkende specs. Hoe zal deze Pentax KP hen bevallen?

    Lees verder >>
  • 0 Gebruikersreview: Canon EOS M5

    Gebruikersreview: Canon EOS M5

    28 maart 2017, 10:00

    Canon was laat met het lanceren van z'n eerste systeemcamera. De originele M zag het licht in 2012 en viel toen op vanwege het ontbreken van een snelle autofocus. Met de M5 laat Canon nu zien dat kleiner niet minder hoeft te presteren. Zoomer Dave Zuuring voelde deze systeemcamera, die oogt als een mini reflex, eens aan de tand.

    Lees verder >>
  • 1 Gebruikersreview: Irix Firefly & Blackstone objectieven

    Gebruikersreview: Irix Firefly & Blackstone objectieven

    21 maart 2017, 10:00

    Irix kondigde in maart 2016 zijn eerste 15mm lenzenset aan, de Firefly en de Blackstone. Beide lenzen zijn 15mm groothoek-lenzen met hetzelfde glaswerk. Qua behuizing en afwerking zijn ze echter verschillend. De Irix-lenzen zijn getest met een Canon 70D, dat betekent dat er geen full-frame body is gebruikt. De resultaten worden vergeleken met de Canon EF-S 24mm f/2.8, oftewel de "pancake".

    Lees verder >>
  • 2 Vergelijkende test Yongnuo 50 mm - Wat krijg je voor weinig?

    Vergelijkende test Yongnuo 50 mm - Wat krijg je voor weinig?

    17 maart 2017, 00:00

    De 50 mm mag in geen fototas ontbreken. Maar wat betaal je ervoor? De 'plastic fantastic' is er namelijk van spotgoedkoop tot flink aan de prijs. Wij wilden nou wel eens weten of je met zo'n spotgoedkoop exemplaar toch nog iets goeds op je body klikt. Tijd voor een test: kan de Chinese Yongnuo zich meten met z'n duurdere concurrenten?

    Lees verder >>
  • 2 Gebruikersreview: Sigma 50mm f/1.4 ART

    Gebruikersreview: Sigma 50mm f/1.4 ART

    16 maart 2017, 10:00

    De prestigieuze ART serie objectieven van Sigma wordt continue opnieuw gevuld met mooi glaswerk. In deze review neem ik de Sigma 50mm f/1.4 ART onder de loep. De Sigma 50mm f/1.4 ART is een volledig nieuw model, dus geen bijgewerkt model van een eerdere objectievenlijn van Sigma, bijvoorbeeld de EX-serie.

    Lees verder >>