Zoom.nl Academy - Veelgestelde vragen


Wat is de Zoom Academy?
De Zoom Academy is een nieuw onderdeel met online fotografiecursussen van Zoom.nl. Leren fotograferen op jouw manier, waar en wanneer jij maar wil. Deze online fotografiecursussen bieden je uitgebreide cursussen op verschillende fotografiegebieden. Het aanbod wordt met regelmaat uitgebreid. De fotografie cursussen in de Zoom Academy zullen zo gevarieerd mogelijk worden. Momenteel kun je de volgende cursussen volgen: Photoshop , Lightroom, Portretfotografie, Landschapsfotografie, Macrofotografie, Reisfotografie en Smartphonefotografie. Wij willen dat jij nog beter leert fotograferen op de best mogelijke manier. Door tekst, foto's, video's, vragen en toetsen te combineren bieden we je een leerpad waardoor je zaken beter kunt onthouden.

Hoe werkt de Zoom Academy?
De Zoom Academy is een online leerplatform waarin de redactie van Zoom.nl fotografiecursussen plaatst. Een cursus bestaat uit verschillende modules die weer uit video's, afbeeldingen, tekstuele uitleg, oefenvragen en opdrachten bestaat. Het platform onthoudt je antwoorden en onthoudt waar je bent gebleven, zodat je daar volgende keer verder gaat. Aan het einde van een cursus krijg je een toets en als je hier voldoende punten scoort ontvang je een certificaat.

Welke cursussen kan ik volgen in de Zoom Academy?
Bekijk hier het cursusaanbod van de Zoom Academy.

Hoelang heb ik toegang tot een fotografiecursus?
De Zoom Academy blijft en zolang de Zoom Academy bestaat heb jij toegang tot de fotografiecursussen. Af en toe zullen we een cursus updaten of aanvullen. Heb je de cursus gekocht dan ontvang je die aanvullingen automatisch en gratis. Zo blijf je bij en kun je de training er altijd op na slaan en is het voor jou een ideaal digitaal naslagwerk. Je kunt de cursus starten en verder gaan waar je gebleven bent. Ook kun je altijd terug naar ieder hoofdstuk. Heb je de cursus voltooid, dan kun je nog steeds alle hoofdstukken teruglezen.

Hoe koop ik een cursus op de Zoom Academy?
Een cursus koop je eenvoudig door naar www.zoom.nl/academy te gaan. Kies daar een cursus uit en klik op Meer informatie en klik op de volgende pagina op de koopknop met de prijs. Daarna kun je via iDeal betalen en direct met je cursus beginnen.

Wat zit er in een cursus?
Een cursus bestaat uit tekstuele uitleg, voorbeeldfoto's, oefenvragen, video's, oefeningen, feedback, een examen en uiteindelijk een certificaat.

Wat is het niveau van de cursussen, is de cursus geschikt voor mij?
De cursussen van de Zoom Academy zijn geschikt voor verschillende niveau's. Vaak kun je met enige basiskennis van digitale fotografie al snel goed uit de voeten. De meeste cursussen bevatten wel delen die dieper op de stof in gaan.

Wat voor camera heb ik nodig om een cursussen van de Zoom Academy te volgen?
Voor de cursussen geldt dat je moet beschikken over een spiegelreflex-, systeem- en geavanceerde compactcamera’s voorzien van een A/Av, S/Tv en M stand. Voor de cursussen Lightroom of Photoshop dien je te beschikken over Adobe Lightroom of Photoshop.

Hoe start ik een cursus?
Heb je een cursus gekocht, dan kun je met de ontvangen code snel en eenvoudig de cursus starten. Een cursus start je eenvoudig door een gratis account aan te maken op Zoom.nl te maken via www.zoom.nl/register.
Als dat gelukt is en je bent ingelogd, ga dan naar: www.zoom.nl/academy.
Kies nu de cursus die je wilt starten en klik op de knop Start nu. Klik nu op Koop online training en vul de per mail ontvangen code in en druk op de knop met het vinkje of 3 puntjes naast het invulveld.

Hoe ga ik verder met een cursus?
Je leert in je eigen tempo. Je kunt een cursus halverwege gewoon afsluiten, het systeem onthoudt waar je gebleven wat en je gaat daar volgende bezoek automatisch verder. Ga gewoon naar www.zoom.nl/academy, zorg dat je ingelogd bent en klik bij de cursus op Start nu.

Wordt het cursusaanbod nog uitgebreid?
Zeker, er wordt continu hard gewerkt aan uitbreiding van de cursussen. Er wordt gewerkt aan zoveel mogelijk diverse cursussen op het gebied van portretfotografie, natuurfotografie, fotobewerking zoals Photoshop en Lightroom en nog veel meer.

Werkt de Academy ook op mobiele apparaten?
Ja, het platform is ontwikkeld om juist ook op mobiele apparaten goed en overzichtelijk te functioneren.

Ik krijg geen toegang tot mijn gekochte cursus.
Stuur een mailtje naar website@zoom.nl en we zorgen ervoor dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt.

Aankoop codes werken niet
Mocht na aankoop de ontvangen code niet werken bij de cursus, neem dan contact op met website@zoom.nl.

De mails na bestelling komen niet aan
Na aankoop van de cursus via de Reshiftstore, ontvang je per mail de instructies en kortingscode om de cursus te starten. Heb je deze niet binnen een uur ontvangen, neem dan contact op met website@zoom.nl.

Kan ik een Zoom Academy cursus kado geven?
Ja, dat kan, je kunt een cursus kopen via www.zoom.nl/academy.
Kies daar een cursus uit en klik op Meer informatie en klik op de volgende pagina op de koopknop met de prijs. Je kunt nu via iDeal betalen.
Na betaling ontvang je een mail met instructies en een kortingscode, deze kun je vervolgens kado geven. De ontvanger dient aan gratis account op Zoom.nl aan te maken en kan de cursus starten met deze code.

Wordt de Zoom Academy gekoppeld aan mijn profiel?
Ja, de technische integratie is nu nog beperkt, maar we gaan er natuurlijk voor zorgen dat de certificaten die je haalt een mooi ereplekje krijgen op je Zoom-profiel.

Ik heb een suggestie voor de Zoom Academy.
Suggesties en ideeën zijn zeer welkom! Als fotocommunity hebben Zoomers vaak veel ideeën en als het lukt gaan we er graag mee aan de slag. Mail ze naar redactie@zoom.nl