Upload jouw foto's
Panasonic: nieuwe Micro FourThirds

24 april 2010, 09:14

Touch me: Panasonic combineert Micro FourThirds met aanraakscherm.

Panasonic timmert hard aan de weg, en komt alweer met twee nieuwe Micro FourThirds-camera's op de proppen. De eerste is de Lumix G2, de opvolger van het allereerste 'oermodel' G1.

Meest opvallende eigenschap is het aanraakgevoelige scherm. Daarmee kun je niet alleen het menu en de instellingen eenvoudig bedienen, maar volgens Panasonic ook effectiever fotograferen. Raak het onderwerp op het scherm aan met je vinger, en de camera past automatisch scherpstelling en belichting aan. Ook kun je desgewenst via het lcd-scherm de opname maken. De camera probeert de instellingen af te stemmen op wat hij ziet. Wordt bijvoorbeeld via gezichtsherkenning een persoon ontdekt, dan schakelt hij automatisch over naar de portretstand.

De landschapsmodus wordt geactiveerd door de achtergrond op het scherm aan te klikken. Behalve het (kantelbare) lcd-scherm tref je ook een elektronische zoeker met maar liefst 1,4 miljoen pixels aan. Naast de G2 werd ook de G10 aangekondigd, die met z'n volgens de maker lichtste body ter wereld is gericht op compactcamerabezitters die willen upgraden. Net als de G2 kan de G10 ook video opnemen in 720p hd-kwaliteit. De G2, die ook in rood en blauw wordt uitgebracht, en de G10 zijn leverbaar vanaf mei. De adviesprijzen zijn nog niet bekend.

www.panasonic.nl


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn