Upload jouw foto's
Ook Sony en Sigma zonder spiegel

25 april 2010, 09:20

Ontspiegeling: Ook Sony en Sigma laten spiegel vallen.

Olympus en Panasonic lijken met hun spiegelloze Micro FourThirds-camera's een revolutie te hebben ontketend in cameraland. Eerder kwam Samsung al met de eveneens spiegelloze NX10 op de proppen, en liet Canon doorschemeren bezig te zijn met een dergelijk ontwerp.

Ook andere camerafabrikanten, zoals Sony en Sigma, hebben nu openlijk te kennen gegeven in de nabije toekomst met spiegelloze 'spiegelreflexen' op de markt te zullen komen. Sony liet op de PMA in Las Vegas al een prototype zien, waar verder nog maar weinig over losgelaten werd. Wel bekend is dat Sony net zoals Samsung een aps-formaat sensor gebruikt, en dat een elektronische zoeker ontbreekt. Ook werden drie objectieven getoond, waaronder een platte 'pancakelens'.

Sony wil de camera nog dit jaar uitbrengen. Sigma heeft eerder een 'compactcamera' met grote sensor uitgebracht - de DP1 -, en zou relatief eenvoudig een versie met verwisselbare lenzen kunnen maken. Men overweegt ook om lenzen te gaan produceren voor nieuwe standaarden als Micro FourThirds en Samsung's NX-formaat, maar Sigma wacht eerst nog even af of die standaarden toekomstbestendig blijken.


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
kyra op 5 mei 2010 om 19:32

Kan men deze spiegelloze camera's vergelijken met de hybride toestellen. Deze bevatten namelijk ook geen spiegel, maar de reactiesnelheid van het fotograferen met hybride toestellen hebben plusminus 1 seconde vertraging voordat de foto daadwerkelijk genomen wordt. Dit kan resulteren dat je op een goed moment afdrukt, maar de foto 1 seconde later daadwerkelijk genomen wordt. Hierdoor kun je de spannende momenten mislopen.