Upload jouw foto's
Nikon 200 mm f/2

15 september 2010, 11:26

Naast de D-SLR kondigt Nikon vandaag ook twee nieuwe NIKKOR objectieven aan. De AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II is het nieuwe teleobjectief van Nikon dat ontworpen is om te voldoen aan de strenge eisen van de professionele fotograaf.

Het nieuwe objectief is voorzien van Nano Crystal-coating dat ghosting en flare verwijdert, zodat je zelfs als u naar het licht toe goed kunt fotograferen. De nieuwe vibratiereductie technologie (VR II) biedt een compensatie van vier stops.. Dit maakt het objectief geschikt voor serieuze fotografen die niet in willen leveren op kwaliteit.

Het objectief biedt een uitmuntende beeldkwaliteit met scherpte, contrast en resolutie. Het heeft tevens dankzij het grote f/2-diafragma en een afgerond diafragma met negen lamellen aangename bokeh en scheiding tussen onderwerp.

De duurzame magnesiumbody en weerbestendige afdichting, die vocht en stof buiten houdt, maakt het objectief geschikt voor zelfs de minst gunstige opnameomstandigheden.

De AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II is beschikbaar vanaf 1 oktober voor een adviesprijs van € 5.899. Het objectief wordt standaard geleverd met zonnekap, statiefaansluiting, drop-in filterhouder en een opbergtas.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn