Upload jouw foto's
Nieuwe Epson alles-in-een fotoprinter © Epson, Fotoprinter, XP-950

20 augustus 2013, 14:16

Epson kondigt de Expression Photo XP-950 aan, een model dat speciaal is ontworpen voor mensen die thuis grotere foto's willen afdrukken. Dit is de eerste alles-in-één foto-oplossing met zes kleuren die ook geschikt is voor A3-formaten.


Qua omvang doet de Expression Photo XP-950 meer denken aan een A4 alles-in-één printer. Door de invoer aan de achterzijde kun je afdrukken op verschillende media met formaten tot A3. En dankzij de dubbele papierladen aan de voorzijde kunnen gebruikers schakelen tussen fotoafdrukken en media van A4-formaat. Je hoeft hierdoor dus niet tijdens het afdrukken papier te herladen.

Zeskleuren

De Expression Photo XP-950 maakt gebruik van Epson Claria Photo HD Ink, die volgens Epson 'bij gebruik van Epson-media en opslag in een fotoalbum tot wel 300 jaar meegaan'. Deze zeskleureninktset (zwart, cyaan, magenta, geel, lichtcyaan en lichtmagenta) biedt vloeiende kleurovergangen, diepe zwarttinten en rijke, levendige kleuren. Deze zes kleuren zijn voor veel mensen een must voor het goed printen van foto's. Met zes kleuren hoef je namelijk minder te mengen en ziet het resultaat er net wat beter uit. Dit zou ideaal zijn voor liefhebbers die hun foto's op superieure kwaliteit willen printer. Er zijn al meer zeskleurenprinters op de markt. Epson is de eerste zeskleuren alles in een printer. Naast foto's print deze XP-590 ook op cd's, dvd's, je kunt je eigen briefpapier of wenskaarten maken. We hebben de printer nog niet kunnen testen maar hopen dat binnenkort wel te doen.

Prijs en beschikbaarheid

Er zitten nog meer leukigheden aan deze printer. Hij is verzien van wifi, een touch-screen van 8,8 cm met een interactief menu. Zo kun zonder tussenkomst van een pc eenvoudig foto's afdrukken van geheugenkaarten, mobiele apparaten en via PictBridge. Pictbridge is een standaard programma waarmee je foto's direct van je camera afdrukt zonder tussenkomt van laptop of computer. De Expression Photo XP-950 is vanaf september 2013 voor een adviesprijs van € 429 verkrijgbaar.

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
1929-1 op 24 augustus 2013 om 10:30

Prima printer maar EPSON heeft óók nog betere.

Henk_H op 20 augustus 2013 om 17:03

Altijd mooi dit soort printers maar hoe zit het met het verbruik en de kosten van de inkt?