Meld je gratis aan
Spatwaterdichte groothoekzoom (20-40mm) van Pentax © pentax, objectief, groothoek

7 november 2013, 18:38

Pentax presenteert de eerste zoom in zijn nieuwe HD Limited objectievenlijn. De HD Pentax-DA 20-40mm f/2.8-4 ED Limited DC WR is een lichtsterke groothoekzoom die specifiek ontwikkeld is voor APS-C sensoren.

HD Pentax DA 20-40mm F/2.8-4 ED Limited DC WR

De lenstubus, zonnekap en lensdop zijn gemaakt van aluminium en handmatig bewerkt voor de juiste feeling en uitstraling. Door de ergonomische positionering van de geribbelde zoomring middenop het objectief valt die heel natuurlijk in de hand bij het fotograferen. Behalve deze zaken en de hoge lichtsterkte is er nog een onderscheidend punt aan deze Pentax-zoom: hij is weather resistant, hetgeen zoveel wil zeggen als spatwater- en stofdicht.

Reportagebrandpunten

Omgerekend naar fullframe heeft de Pentax 20-40mm een bereik van 30,5-61,5mm.Daarmee zijn de meest voorkomende reportagebrandpunten gedekt: 28mm groothoek (nou ja, bijna dan), 35mm allround, 50mm standaard en 60mm voor portretwerk. Al met al een fraai stukje prestigeglas dat natuurlijk wel moet presteren. Daarom heeft Pentax het objectief ontworpen volgens dezelfde specificaties als de niet-HD versie.

Zacht verlopende bokeh

De optische constructie is zodanig dat deze een mooi zacht verlopende bokeh geeft bij volle opening terwijl bij diafragmeren de scherpte "er echt in springt". Het volledig afgeronde met negen lamellen diafragma draagt hier in niet onbelangrijke mate aan bij. Ook is alles uit de kast getrokken aan lenselementen van ED-glas om kleurschifting te voorkomen en is de nieuwe HD-coating toegepast om flare, reflecties en spookbeelden te voorkomen, wat volgens Pentax resulteert in knetterscherpe en briljante opnamen.

Prijs en meer informatie

Prijs naar verwachting rond de € 899,-
www.pentax.nl

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
joeribeekhuizen op 8 november 2013 om 19:44

weer een mooi iets van pantaks.Spatwater dicht zouden ze bij alle lensen doen.Dan kan ik wild in de regen fotograferen.