Meld je gratis aan
Drie nieuwe onderwatercamera's van Ricoh © ricoh, compact, waterdicht, robuust

7 februari 2014, 17:50

Ricoh presenteert drie nieuwe onderwatercamera's. Tevens zijn deze camera's bestand tegen kou, stof en een flinke val.

Ricoh WG-20

De eerste nieuwe onderwatercamera is de Ricoh WG-20, een 14 megapixel digitale compactcamera met een lichtgewicht body en een water-, kras- en koudebestendige constructie. De camera is waterdicht tot een diepte van tien meter, schokbestendig tot een val tot maximaal 1,5 meter en bestand tegen kou tot -10 graden Celsius. Het objectief heeft 5x optische zoom (8 mm-140 mm).

Het 2,7-inch lcd scherm heeft een 16:9-beeldverhouding en ongeveer 230.000 pixelpunten. De WG-20 bezit verder een aantal creatieve functies, zoals de Digital Microscope-modus die het onderwerp vergroot en je zo een bijna microscopische wereld laat zien. Vijf led macro Lights rondom de lens belichten het onderwerp gelijkmatig.

Filmen doet deze camera bij 1280 x 720 pixels, 16:9, 30 beelden per seconde. In de camera zit ook videobewerkingssoftware om bv een titel toe te voegen. Een micro hdmi uitgang geeft je de mogelijkheid je video´s op andere apparaten af te spelen.

Ricoh WG-4 en WG-4 GPS

Deze camera's zijn waterdicht tot 14 meter diep en bestendig tegen een val van 2 meter, stofbestendig en koudebestendig tot temperaturen tot -10° celcius.

De camera heeft een objectief met een groot diafragma (maximaal F 2.0) en 4x optische zoom (25mm-100mm). Het dubbele-beeldstabilisatiesysteem combineert een beeldsensor met verschuivingsmechanisme met een digitale SR-modus. Zo compenseren
deze camera's de nadelige gevolgen van cameratrillingen of een bewegend onderwerp.
Het extra grote lcd-kleurenbeeldscherm van 3,0-inch heeft een verhouding van 16:9 en ongeveer 460.000 pixelpunten.

6 macroleds rondom de lens zorgen voor een egale verlichting van het onderwerp in de Digital Microscope-modus. In de Underwater- en de Underwater Movie-modus worden de kleur en het contrast van een opname automatisch geoptimaliseerd. Roodtinten en schaduwen, die vaak niet te zien zijn bij onderwaterfotografie, worden verbeterd.

Filmen doet deze camera bij 1280 x 720 pixels, 16:9, 30 beelden per seconde. In de camera zit ook videobewerkingssoftware om bv een titel toe te voegen. Een micro hdmi uitgang geeft je de mogelijkheid je video´s op andere apparaten af te spelen.
Ook beschikken ze over een supersnelle camerafunctie, zodat je gemaakte video's in slow motion kunt afspelen, of juist fast-forward.

Tot slot is de camera uitgerust met gps, die tegelijkertijd fungeert als druk-, hoogte- en dieptemeter én een digitaal kompas.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn