Meld je gratis aan
Nieuw: Lomo'Instant © lomography, lomo, instantcamera, creatief, lomo'instant

29 mei 2014, 10:00

Lomography lanceert een nieuwe instantcamera: de Lomo'Instant. Stel zelf een lange sluitertijd in, wissel van lenssoort of maak gebruik van de leuke functies zoals een kleurfilter of meerdere belichtingen.

Lomography heeft de nieuwe Lomo'instant ontworpen. Een instantcamera die foto's op de Fujifilm Instax Mini drukt, op het formaat van een pinpas. De camera begint bij diafragma F8. Het is mogelijk om een kleiner diafragma tot F32 te gebruiken voor meer scherpte in je foto's. Met de verschillende camerastanden, functies en lenzen is de camera ideaal om creatieve foto's mee te maken.

Belichting

De Lomo'Instant beschikt over een flits, die je automatisch en handmatig kan gebruiken. De derde modus is handmatig en zonder flits. In de automatische flitsstand meet de camera het licht en stelt hier de flitshoeveelheid op af. In de handmatige modus kun je kiezen tussen daglicht of lange sluitertijden. Zonder flits kun je in de avond gebruik maken van lange sluitertijden.

De N-stand zorgt voor goed belichte foto's in het licht en donker (met flits). de B-stand geeft je meer vrijheid op het gebied van belichten. Je kunt de sluiter zo lang open houden als je zelf wil. Ideaal om lichttekeningen te maken in het donker.

Creatieve mogelijkheden

De camera beschikt over een 27mm groothoeklens. Met de kleine scherpstelafstand van 0,4m om close-ups te fotograferen. Hier kun je nog een 35mm portretlens en een 170graden Fisheyelens op bevestigen.

De instant camera beschikt over verschillende functies, zoals onbeperkte meerdere belichtingen schieten en lange sluitertijden. De camera wordt met vier kleurfilters geleverd. Deze kun je over de flits plaatsen en zo kun je gelijk warme- en koude tinten aan je foto geven.

Maak creatieve foto's met kleurfilters of meerdere belichtingen

Kickstarter project

Lomography heeft de nieuwe Lomo'Instant ontworpen. Om de camera op de markt te krijgen zijn ze een samenwerking met Kickstarter aangegaan. Op de Kickstarter website kun je verschillende pakketten kopen om de productie van de camera's te subsidiëren. Hiermee krijg je een grote korting op de oorspronkelijke aanschafprijs.

Prijs en beschikbaarheid

De Lomo'Instant is verkrijgbaar in vier kleureren: wit, zwart, bruin en groen/oranje. Prijzen variëren van $120 tot $150. De camera's worden in November 2014 verwacht.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn