Upload jouw foto's
Fujifilm  XF 18-135mm F3.5-5.6 © fujifilm, objectief, zoom

18 juni 2014, 21:03

Fujifilm presenteert een nieuw objectief in haar XF-lijn. De XF 18-135mm f/3.5-5.6 is een weather resistant, allround zoomobjectief met optische stabiliser en een bereik dat omgerekend naar fulframe overeenkomt met een 27-205 mm objectief.

Fujifilm XF 18-135mm F3.5-5.6 R LM OIS WR

Fuji's nieuwste is de eerste stap op de weg die beloofd is bij de presentatie van de eveneens waterdichte X-T1. Volgens de roadmap volgen er later dit jaar meer van dergelijke objectieven, vermoedelijk tijdens de Photokina.


De 18-135mm is met zijn lichtsterkte en bereik een typisch compromisobjectief, maar wel met de degelijkheid van de XF-serie. Er is volop metaal en glas gebruikt en een zorgvuldig doordachte constructie voorkomt dat er vocht en vuil binnendringt. Het objectief is op 20 plaatsen geseald en heeft een bouw die een inwendige luchtstroom in het binnenwerk toelaat, zodat er geen "stofzuigereffect" ontstaat tijdens het zoomen.Twee ED glaselementen en vier asferische lenselementen zorgen voor een hoogwaardig beeld zonder vertekening en chromatische aberraties. De optische stabiliser zou volgens Fuji in staat zijn om maar liefst vijf stops licht te overbruggen. Geen overbodige luxe voor een dergelijk bereik.

De prijs is met een verwachte € 799,- netjes. Wel moet je even de laatste firmware installeren op je Fuji X-camera om het maximale resultaat uit dit objectief te kunnen halen. Leverbaar vanaf juli.
www.fujifilm.eu/nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn