Meld je gratis aan
Nieuw: Pentax K-S1  © Pentax, ricoh, spiegelreflex, K-S2

2 september 2014, 15:05

Ricoh introduceert de Pentax K-S1, een spiegelreflex die met de beeldkwaliteit moet concurreren met de high-end-modellen. Het nieuwe vernuft is de Body Illumination-interface. Ledlampjes in de handgreep en verschillende knoppen.

De Pentax K-S1 is een compacte spiegelreflexcamera, bedoeld voor mensen die niet tevreden zijn over de beeldkwaliteit van een smartphone of tablet. De camera beschikt over een 20,12 megapixel cmos-beeldsensor met een iso-bereik tot 51200 en is beschikbaar in 12 kleuren. Intuïtief fotograferen wordt mogelijk gemaakt door de Body Illumination-interface. De handgreep en verschillende knoppen op de body beschikken over ledlampjes. De lampjes zorgen voor decoratieve verlichting, maar geven ook de status van een bepaalde functie aan. Zo geven ze bijvoorbeeld feedback bij een zelfontspanner door een voor een uit te schakelen. Of de lampjes worden rood als je filmt en groen als je fotografeert. Uiteraard kun je de lampjes ook uitzetten.



De spiegelreflex is ontworpen zonder optische AA-filter (anti-aliasing), maar beschikt wel over een anti-aliasing-simulator voor moiré-reductie. Deze simulator kunt je aan- of uitzetten en past ook het niveau van het effect aan. Een Shake Reduction-mechanisme (SR) in de body zorgt voor scherpte beelden, ook als de camera een beetje beweegt als je een telelens gebruikt. De optische zoeker beschikt over een glazen pentaprisma voor een gezichtsveld van ongeveer honderd procent.

De camera beschikt over een iso-bereik tot 51200, fotografeert met een sluitertijd tot 1/6000 seconde en kan bij de continue-opname-functie tot 5,4 beelden per seconde vastleggen. Video's film je in Full HD en het geluid neem je op met de ingebouwde stereomicrofoon. Tot slot kun je met de Effect-stand tien verschillende effecten toepassen op je foto en heeft de K-S1 21 digitale filters. Bekijk het effect-resultaat op het 3" lcd-scherm.

Prijs en beschikbaarheid

De Pentax K-S1 is verkrijgbaar in twaalf kleurcombinaties, waarvan zwart, blauw en wit de basiskleuren zijn. De camera is vanaf midden september 2014 verkrijgbaar met een adviesprijs van €949 en met een optische lens betaal je €699.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn