Meld je gratis aan
Nieuwe Nikon ultragroothoek: Nikkor 20mm F1,8 © Nikkor, 20mm, Ultragroothoek

12 september 2014, 10:27

Nikon heeft een nieuw ultragroothoek objectief uitbracht met een lichtgevoeligheid van F1,8. De lens weegt slechts 335gram en beschikt over Nikon's Silent Wave Motor (SWM).

Nikkor 20mm F1,8

De nieuwe Nikkor bestaat uit 13 elementen in 11 groepen, inclusief twee elementen van ED-glas. Dit type glas zorgt voor scherpte en contrast, zelfs bij een groter diafragma. De lens heeft een afwerking met een Nano Crystal Coat die beeldschaduwen en lichtvlekken beperkt. Met 20mm krijg je een enorme beeldhoek tot je beschikking.

Geschikt voor allerlei situaties

Door de enorme lichtgevoeligheid te combineren met de grote beeldhoek is de lens volgens Nikon geschikt voor een groot scala aan soorten fotografie zoals binnenopnamen, straatreportages, uitgestrekte landschappen en onderwaterfotografie. Door de korte scherpstelafstand van minimaal 0,2 is het gemakkelijk om heel dicht bij je onderwerp te komen.

Prijs en beschikbaarheid:

De AF-S NIKKOR 20mm F1,8G ED is naar verwachting leverbaar vanaf 25 september. De lens heeft een winkeladviesprijs van €819,- en wordt geleverd met de CL-1015 flexibele objectieftas en de HB-72 zonnekap.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn