Upload jouw foto's
Nieuw: Samsung NX1  © samsung, systeemcamera, 4K, 50-150mm

15 september 2014, 13:40

Samsung kondigt vandaag op Photokina de NX1 aan, een snelle en compacte systeemcamera, uitgerust met een 28 megapixels cmos sensor, 205 autofocuspunten en 4K videomogelijkheden.

De Samsung NX1 beschikt over een nieuw focussysteem met 205 Phase Detection autofocuspunten. De snelle autofocus legt in 0,055 seconde de beelden vast. De camera volgt onderwerpen vrijwel overal in het frame. Via Samsung Auto Shot (SAS) neemt de camera automatisch een foto op het juiste moment. Ook snelle acties leg je gemakkelijk vast met een continu opname van 15 fps.De camera is uitgerust met een 28 megapixels apc-c cmos-sensor met Back Side Illumination (BSI) met microlensstructuur. Het pad tussen de lens en de sensor wordt vrijgehouden voor een betere ruisonderdrukking. In mindere lichtomstandigheden ondersteunt de systeemcamera iso 100 tot 25.600.

Tijdens de presentatie op de Photokina laat Samsung de verbeterde iso-kwaliteiten zien.

Video

De Samsung NX1 kan 4K UHD video-opnamen vastleggen. UHD biedt vier keer de resolutie van Full HD. De beelden kun je eenvoudig nabewerken met de meegeleverde conversiesoftware. Bovendien kun je de foto's en 4K-video's direct op een UHD TV worden streamen. Ook heeft de NX1 Bluetooth, om de camera aan smartphones en tablets te koppelen.

De body ligt goed in de hand en is beschermt tegen stof en waterspatten. De camera beschikt over twee schermen: een 3,0 inch touch screen scherm en een lcdscherm bovenop de camera. Deze toont camera-instellingen zoals witbalans, beeldmodus en accuduur.

50-150mm F2.8 NX-lens

Naast de NX1 systeemcamera breidt Samsung ook de NX-lensserie uit met een 50-150mm F2.8 ED OIS objectief (een 35 mm-equivalent van 77-231mm). De lens heeft Multi-Axis Optical Image Stablization (OIS) voor maximaal 4,5 stops compensatie en de Ultra Precise motor (UPSM) zorgt voor snelle autofocus. Tot slot is het objectief evenals de NX1 stof- en waterafstotend.

Met spektakel wordt de Samsung NX1 gelanceerd op de Photokina waar Zoom.nl bij is.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung NX1 camerabody is vanaf oktober in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €1.499. Ook het NX 50-150mm F2.8 objectief is vanaf oktober in Nederland beschikbaar voor €1.599.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn