Upload jouw foto's
Nieuw: Nokia Lumia 830 met fraaie camerafuncties © nokia, lumia, 830, smartphone

19 september 2014, 10:35

Het gloednieuwe paradepaardje van Microsoft Devices, de Lumia 830, heeft heel wat interessante features aan boord en een prijskaartje van minder dan 400 euro. Wij gingen met het toestel aan de slag tijdens de fotografiebeurs Photokina in Keulen.

Het design van de Lumia 830 wijkt sterk af van de vorige Lumia-telefoons. Het toestel oogt - net zoals de Lumia 930 - erg strak dankzij een metalen afwerking aan de zijkant en kleurrijke kunststof achterkant. Het nieuwe vlaggenschip van Microsoft Devices is echter een stuk slanker en lichter.

Optische beeldstabilisatie

Op vlak van specs blinkt de Lumia 830 niet uit, zeker niet in vergelijking met de toptoestellen van andere fabrikanten. De Windows Phone 8.1 heeft een 5 inch-scherm (1280 x 720 pixels), 1.2 GHz quad-core Snapdragon 400 processor, 1 GB RAM en 16 GB opslagruimte (uit te breiden tot 128 GB via microSD). Waar de Lumia 830 wel het verschil maakt? Met de camera.

De 10 megapixel PureView camera met Carl Zeiss-lens (F 2.4) is uitgerust met de kleinste optische beeldstabilisatiesensor ooit. Bovendien laadt de camera waanzinnig snel. Dankzij 3 microfoons en Rich Recording is ook de geluidskwaliteit niet mis.

Nieuwe camerafuncties

De beste nieuwe feature van de Lumia 830 op cameravlak is Rich Capture. Dankzij deze functie maak je twee foto's tegelijkertijd wanneer je op de sluiterknop drukt. Eén met flitser en eentje zonder. Achteraf kun je met een schuifbalk zelf instellen welke belichting je verkiest. Daarnaast is ook Moment Capture het vermelden waard. Wanneer je de sluiterknop lang inhoudt, start je automatisch de opname van een Full HD videofragment. Achteraf kun je frame per frame op zoek gaan naar de beste foto. Bij de Lumia 930 is de kwaliteit nog beter. Met dit toestel maak je 4K-videofragmenten (24 fps) en kun je actiebeelden van 8.3 MP uit het filmpje halen. Dat is de gemakkelijkste manier om een perfect actiebeeld vast te leggen. Na de Lumia Denim update zal deze functie ook beschikbaar zijn voor de Lumia 1520.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia Lumia 830 zal net geen 400 euro gaan kosten en beschikbaar worden in de komende weken.

Meer informatie: www.nokia.comLees meer over fotograferen met je smartphone.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn