Meld je gratis aan
Nieuwe actioncam: de RICOH WG-M1 © Ricoh, WG-M1, Actioncam

22 september 2014, 12:17

RICOH heeft een nieuwe actioncam uitgebracht met zowel een ultragroothoek als onderwaterlens. Het cameraatje kan in Full-HD filmen, heeft een 14 megapixel CMOS-sensor en is val- en waterbestendig.

De camera

De nieuwe camera in de WG-serie, de WG-M1, heeft twee losse lensjes die men kan afwisselen d.m.v. een vergrendeling op de body. Met de onderwaterlens kan de camera tot één uur tot 10 meter diepte fotograferen. De ultragroothoek is meer bedoeld voor algemeen sportgebruik. De camerabody zit niet in een behuizing, maar is toch valbestendig tot 2 meter en kan tegen temperaturen tot -10°C. Het voordeel hiervan is dat je bij je video-opnamen geen last hebt van geluidsdemping door de body.

Filmen

Naast de 'gewone' Full-HD videomogelijkheden beschikt de camera ook nog over een aantal creatieve functies zoals 'motion detection', 'loop recording', 'Time Lapse Movie' en 'High-speed Movie'. Je video's kan je realtime bekijken op je smartphone dankzij de draadloze LAN-verbinding.

Overige features en beschikbaarheid

De camera beschikt verder over een 1,5-inch kleurenscherm en werkt met micro SD-kaarten. Ze wordt geleverd met een riem met karabijnhaak en een bevestigingspunt waarmee je de camerabody vastzet op verschillende oppervlakken.
De RICOH WG-M1 is verkrijgbaar in oranje en zwart, vanaf begin Oktober en heeft een adviesprijs van €229,-.

Er zijn nog meerdere accessoires te verkrijgen die je hier kan bekijken.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn