Meld je gratis aan
 360° in één beeld met de Ricoh Theta M15 © Ricoh, theta, m15

29 oktober 2014, 09:29

Ricoh heeft een nieuwe, piepkleine compactcamera op de markt gebracht waarmee 360° sferische foto's gemaakt kunnen worden.

De M15

De Ricoh Theta M15 is klein, licht, en verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Vele andere panorama-camera's en panorama-functies combineren meerdere foto's tot één langgerekt beeld. De M15 maakt echter een 360° sferische foto in één shot. Aanpassingen aan de instellingen van de camera worden gedaan via een gratis app op de smartphone. Video's kunnen ook gemaakt worden met de Ricoh Theta M15; maar wel tot maximaal 3 minuten.De voorganger van deze camera was nog niet leverbaar in Nederland. De nieuwe Ricoh Theta M15 komt wel naar Nederland én België. Nieuw aan dit model zijn de verbeterde wifi-mogelijkheden. De camera kan nu namelijk tot 2x sneller bestanden via Wifi versturen. Tevens heeft de software een update gehad, waardoor video's nu eenvoudiger te converteren zijn.

Prijs en beschikbaarheid

De Ricoh Theta M15 zal beschikbaar zijn vanaf medio november in de kleuren roze, geel, blauw en wit. De camera heeft een winkeladviesprijs van €299,-. Kijk voor meer informatie op de website van Ricoh

De aankondiging van de M15 valt gelijk met de presentatie van een andere sferische camera; de Panono.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn