Meld je gratis aan
Tokina showt 11-20mm F2.8, een compacte supergroothoek © IDG NL

7 januari 2015, 11:00

Op de Photokina was afgelopen september al een prototype te zien, maar nu is ie er dan toch echt: de Tokina AT-X Pro 11-20mm F2.8 Pro DX is officieel voorgesteld tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

De nieuwe Tokina 11-20mm F2.8 is een hoogwaardige supergroothoek die exclusief is ontwikkeld voor dslr's met een cropsensor. Tokina is een van de weinige objectievenbouwers die nog vol inzet op glas en metaal, zo lijkt het, en in deze AT-X Pro is ook weer niet bespaard op degelijkheid. AT-X Pro objectieven zijn gebouwd als een tank en dat is ook bij de nieuwe groothoek weer het geval. Daardoor is het gewicht met 560 gram stevig te noemen, maar in praktijk is het objectief toch tamelijk compact, wat op conto van het DX-formaat gezet kan worden. Voor een kleinere beeldcirkel is nu eenmaal minder glas noodzakelijk... Drie SD-glaselementen corrigeren kleurschifting en twee gegoten asferische elementen gaan vertekening tegen, wat de 11-20mm F2.8 zeer goede prestaties zou moeten geven van hoek tot hoek.

Prijs en beschikbaarheid

De 11-20mm F2.8 volgt de bestaande Tokina 11-16mm F2.8 op. De nieuwe Tokina heeft een prijskaartje van 100.000 Yen in Japan en zal in eerste instantie leverbaar worden voor Nikon en Canon. Een Europese prijs en verkrijgbaarheidsdatum zijn nog niet duidelijk.

Rechts voor Canon, links voor Nikon


Meer informatie: www.tse-imaging.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn