Meld je gratis aan
Nieuwe robuuste compactcamera van Pentax, de WG-5 GPS © Pentax

11 februari 2015, 15:55

Met de nieuwe Pentax WG-5 GPS introduceert een compactcamera die 14 meter onder water kan of vallen van 2,2 meter. De ideale camera voor de outdoorfotograaf!

De body ziet er, net als de voorlopers, futuristisch uit. Hij is plat en verkrijgbaar in het zwart en oranje. Aan de binnenkant zit een 16-megapixel cmos sensor. De grootste groothoek is 25mm en je hebt 4x optische zoom.

Waterdicht

Maar van dit soort technische details moet deze camera het niet hebben. Het gaat vooral om de robuuste kwaliteiten zoals tot 14 meter waterdicht, vallen tot 2,2 en tot -10 graden. Al deze uiterste is geen probleem voor deze camera.
Leuk is dat er ledlampjes rondom het objectief zitten. Ideaal als je macro-opnames gaat maken, ook onder water! Het objectief heeft in de groothoekstand een waarde van F2. Ingezoomd loopt het al snel op naar F4,9, niet heel lichtsterk dus. En zoals je zou verwachten als je het typenummer leest, de Pentax De WG-5 GPS heeft een ingebouwde gps-functie.

Prijs en beschikbaarheid

De WG-5 GPS is verkrijgbaar in twee bodykleuren: oranje en gun metallic. De retailadviesprijs is 299 euro. Meer informatie over de WG-5 GPS vind je op www.ricoh-imaging.nl.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn