Upload jouw foto's
Samsung NX500 © samsung, systeemcamera, csc, nx500

28 februari 2015, 14:00

Samsung introduceert met de NX500 een kleine, eenvoudig te bedienen opvolger van de NX300. Een compacte systeemcamera met "NX1-DNA" zoals de 28 megapixel sensor, maar dan voor iedereen bereikbaar.

De Samsung NX500 is een klein model systeemcamera die veel karaktertrekjes geërfd heeft van zijn grotere familielid de NX1. De 28 megapixel APS-C bsi-cmos-sensor komt bijvoorbeeld linea recta uit de NX1, net als de processor, de mogelijkheid van 4K- en UHD-video's, het hybride autofocussysteem en uiteraard bluetooth en WiFi. Lees hier wat we van de Samsung NX1 vinden.

De NX500 ontbeert een zoeker en kan in vergelijking met de NX1 "slechts" 9 beelden per seconde aan in de continue opnamefunctie. Maar dat maakt hem beslist niet minder geschikt voor actiefoto's. De slimme Samsung Auto Shot (SAS)-functie herkent bovendien bewegingen, waardoor de NX500 in staat is om zelf te bepalen wat het beste moment is om een foto te maken.

Uiteraard is er ook op de selfie-kant van de camera niet bezuinigd. Net zoals bij veel cameramodellen van andere merken beschikt ook de NX500 over een kantelbaar display en software om heel simpel perfecte selfies te kunnen maken.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung NX500 kun je eigenlijk beschouwen als een soort NX1 in een krapper jasje: praktisch, compact maar wel met een enorme functionaliteit. De camera is vanaf maart leverbaar in de kleuren zwart, wit en bruin. Hij kost € 749,00 inclusief 16-50mm standaardzoom.
www.samsung.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn