Upload jouw foto's
Canon Selphy CP1000 © IDG NL

21 april 2015, 13:13

Canon presenteert met de Selphy CP1000 fotoprinter een uitbreiding van haar reeks portable printers. Selphy printers bieden de mogelijkheid om altijd en overal je foto's af te drukken, rechtsreeks van je camera, van een USB-stick of vanaf een geheugenkaart.

De Selphy dye sublimation printers waren altijd al compact en praktisch, maar met de nieuwe CP1000 is er nu een nog handiger optie bijgekomen: pasfoto's printen. Met de CP1000 kun je namelijk op een standaard vel papier twee ID-foto's afdrukken. Zonder tussenkomst van een computer, zonder speciale software.

Ideaal voor pasfotoleveranciers

Deze pasfotofunctie is met name handig voor pasfotoleveranciers die flexibel en snel moeten werken. Je maakt nu een portretfoto en stuurt hem via PictBridge naar de printer (er is geen Wifi aanwezig zoals op de CP910). Je past de afmetingen aan naar het gewenste formaat en drukt op de knop. Binnen 47 seconden liggen je pasfoto's voor je neus. Behalve via PictBridge kun je ook printen van een USB-stick of vanaf een geheugenkaart. De CP1000 accepteert namelijk zowel Compactflash als SD-kaarten en Micro-SD via een adapter. Dat geeft een heel nieuwe insteek aan het begrip selfie...

Handige software met 43 templates

Op het 2,7-inch LCD scherm kun je vooraf bekijken hoe de foto gaat worden. Handige software zorgt ervoor dat je de foto kunt corrigeren en aanpassen qua formaat. Daarvoor heeft de printer maar liefst 43 templates beschikbaar. Dat is ideaal voor kleine kantoren of op evenementen waar snel badges met ID-foto's moeten worden gemaakt. Belangrijk om te weten: Canon vermeldt dat de gemaakte pasfoto's aan de vereiste officiële normen voldoen!

Prijs en beschikbaarheid

De Canon Selphy CP1000 kost € 99,- en is vanaf juli leverbaar in de kleur wit.
www.canon.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn