Meld je gratis aan
Ricoh GR II : De allesbepalende details © IDG NL

20 juni 2015, 20:32

Met de GR II presenteert Ricoh een vernieuwde versie van haar geliefde GR edelcompact. Met een 16,2 megapixel beeldsensor, verbeterde firmware en Wifi met NFC is Ricoh's high-end compact weer helemaal up to date.

Dankzij de wifi/NFC verbinding kun je nu je Ricoh GR II vanaf een tablet of smartphone bedienen middels de app GR Remote. Daarnaast is er Image Sync, waarmee je gemaakte foto's snel en gemakkelijk overzet. Zaken die tegenwoordig op geen enkele high-end camera meer mogen ontbreken. Er is echter meer wat de nieuwe Ricoh GR II aantrekkelijk maakt maar de verbeteringen zitten vooral in de details.

Programma's en processor

Zo heeft Ricoh de GR ENGINE V-processor onderhanden genomen. Hierdoor zijn de precisie van de witbalans en de ruisprestaties bij hoge gevoeligheid verbeterd. Ook is de camera sneller geworden: de snelste sluitertijd bij het gebruik van f/2.8 is verhoogd naar 1/2.500 sec. en de maximale continue opnamesnelheid is nu 10 bps in plaats van 4 bps. Bovendien zijn er een aantal creatieve effecten toegevoegd aan de programmatuur: Clarity, Brilliance, Vibrant, Bright, Portrait en HDR. En last but not least: de ingebouwde flitser kan nu gebruikt worden om de Pentax AF360 en AF540 reportageflitsers draadloos aan te sturen.

Prijzen en beschikbaarheid

Ricoh presenteert de GR II als een nieuwe camera maar hij oogt nog net zo als zijn voorganger en ook het objectief en de sensor zijn hetzelfde gebleven. Het verschil zit hem dus in de details, maar of je daarvoor je bestaande GR gaat inruilen is maar de vraag. De Ricoh GR II moet het dus hebben van nieuwe gebruikers die een hoogwaardige compact op waarde weten te schatten. De Ricoh GR II is te koop vanaf midden juli voor € 799,-.
www.ricoh-imaging.nl


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn