Upload jouw foto's
Panasonic introduceert GH4R © IDG NL

4 september 2015, 17:00

Panasonic introduceert een opvolger voor de GH4. De GH4R heeft geen opnamelimiet voor video en is uitgerust met een firmware-update die het V-Log L-profiel beschikbaar maakt. De firmware is daarnaast los te koop voor huidige GH4-gebruikers. De GH4R is verder identiek aan de huidige GH4.De Japanse elektronica gigant liet eerder dit jaar een aantal testers met de belangrijkste vernieuwing stoeien: Het V-Log L-profiel. Het V-Log L-profiel verhoogt volgens Panasonic het dynamisch bereik van de GH4 van tien naar twaalf stops. Het lage contrast en hoog dynamisch bereik van de beelden, stelt filmmakers in staat om de opname te bewerken met speciale LUT's (Look Up Tables), die gebruikt worden in de filmindustrie.

GH4 eigenaren kunnen ook gebruik maken van de V-Log-functie, door de camera te updaten naar firmware versie 2.3 en de DMW-SFU1-upgrade aan te schaffen. De update verwijdert ook de begrenzing in opnametijd van 29 minuten en 59 seconden van het Europese GH4-model.

Via fotospeciaalzaken en op de website van Panasonic is er voor een adviesprijs van 99 euro een code te koop die toegang tot DMW-SFU1-upgrade geeft.De procedure voor activatie is als volgt:

  1. Schaf de sleutel voor de DMW-SFU1-upgradesoftware aan.
  2. Update de GH4-firmware naar versie 2.3.
  3. Exporteer het serienummer van de GH4 naar de SD-geheugenkaart als 'SERIAL.LST'-bestand.
  4. Upload het 'SERIAL.LST'-bestand samen met de aangeschafte sleutel voor de upgradesoftware naar de desbetreffende URL om een activatiecode in de vorm van een 'ACTIVE.LST'-bestand te ontvangen.
  5. Sla het 'ACTIVE.LST'-bestand op dezelfde SD-geheugenkaart op om het naar GH4 te importeren.
  6. Bevestig dat V Log L beschikbaar is in fotostijl op GH4.

Panasonic Lumix GH4R
Tijdens de IFA in Berlijn kondigde Panasonic de LUMIX DMC-GH4R aan.

In oktober verschijnt de nieuwe Panasonic Lumix GH4R in de winkels, waar eerder genoemde updates al in zijn verwerkt. De adviesprijs voor de opvolger van de GH4 is nog onbekend.


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn