Upload jouw foto's
Epson SureColor SC-SP400: Echte kleuren op A3+  © IDG NL

9 september 2015, 10:39

Met de SureColor SC-P400 presenteert Epson een A3+ fotoprinter van professionele kwaliteit die gebruik maakt van pigmentinkten en kan afdrukken op een uitgebreide reeks media: van gewone velletjes 10x15 fotopapier tot en met rollen en DVD's. Daarbij is de deze Epson zeer betaalbaar en dat is goed nieuws!

Ideale mix van prijs en kwaliteit

De Epson SureColor SC-P400 lijkt de ideale mix van prijs en kwaliteit te zijn, want dankzij het gebruik van UltraChrome HiGloss 2 pigmentinkt kun je foto´s afdrukken op zeer hoge kwaliteit van 10x15 tot en met A3+. De bekende Epson Gloss optimizer zorgt ervoor dat je desgewenst geen matte pigmentprints krijgt maar hoogglans afdrukken van professionele kwaliteit. De invoerlade aan de achterzijde maakt een continue doorvoer mogelijk van rollen papier, maar geeft bovendien de mogelijkheid om te printen op zware kwaliteit fine art-papier: de printer kan karton tot een dikte van maar liefst 1,3 millimeter aan. De nieuwe Epson heeft daarbij een zeer aantrekkelijke prijs van € 549,-.

Lage kosten voor hobbygebruik

Deze kleine broer van de SC-P600 heeft zeven kleuren inkt in kleinere cartridges in plaats van 9 kleuren in grote inktpatronen en mist ook het touchscreen, maar dat maakt hem juist interessant voor de thuisgebruiker omdat de gebruikskosten en de aanschafprijs daardoor een stuk lager liggen. De functionaliteit van de SureColor SC-P400 is echter wél vergelijkbaar: printen op een resolutie van 5760 x 1440 pixels, wifi voor draadloos printen vanaf tablet of smartphone met Epson iPrint, ethernet-functionaliteit voor aansluiting in een netwerk, printen op mat en glanzend fotopapier, CD/DVD's, fine art-papier en vanaf de rol. Het formaat van de inktdruppeltjes is met 1,5 picoliter bovendien fijner dan van het duurdere profmodel, wat nog gedetailleerder prints betekent.
Prijzen en beschikbaarheid
De SC-P400 printer is relatief compact (62 x 32,4 x 22 cm) en past dus makkelijk thuis op je bureau, maar: ondanks het door Epson genoemde "lage gewicht" weegt deze printer wel 12,3 kilo. Als je hem online bestelt bezorg je de postbode dus een zware dag... De Epson SureColor SC-P400 is verkrijgbaar vanaf 1 november en kost € 549,-.
www.epson.nlReacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn