Meld je gratis aan
Lensbaby Composer Pro II  © IDG NL

29 oktober 2015, 14:00

Lensbaby introduceert de Lensbaby Composer Pro II met Edge 50 Optic. Zoals de naam al aangeeft is dit een verbeterde versie van de oorspronkelijke Composer Pro. De aanpassingen zitten hem vooral in de behuizing. De Composer Pro II heeft nu de look en feel die vergelijkbaar is met die van de Lensbaby Velvet 56.

Metalen body

De verbeterde Lensbaby Composer Pro II met de nieuwe Edge 50 Optic heeft een metalen body met een hoogwaardig 50mm f/3.2 tilt-objectief, waarmee je het scherptevlak en het perspectief verlegt voor een creatief fotografisch effect. Je kunt de Lensbaby Edge 50 Optic gebruiken om foto's te maken met een zeer beperkte strook scherpte, begrensd door een vloeiende onscherpte. Met de nieuwe lensbaby combinatie kun je tilten tot 15 graden en de Composer Pro II is compatibel met het Lensbaby Optic Swap System zodat je ook andere Lensbaby objectieven kunt gebruiken.

Afgerond diafragma

Lensbaby heeft de nieuwe Edge 50 Optic voorzien van een optisch ontwerp bestaande uit 8 multicoated lenselementen en een afgerond diafragma met 9 bladen voor een boterzachte bokeh. De minimale scherpstelafstand is 20 centimeter waardoor je ook in het close-up gebied creatieve dingen kunt doen. Uiteraard stel je handmatig scherp en ook de belichting dient handmatige ingesteld te worden. Het objectiefje draait en kantelt op een gladde metalen bal in de Composer Pro II waardoor je heel snel kunt switchen van een normale foto naar een vervreemdende compositie met een zeer selectieve scherpte of creatieve tilt-fotografie.

Prijs en beschikbaarheid

De Lensbaby Composer Pro II met Edge 50 Optic is beschikbaar voor Canon EF, Nikon F, Sony Alpha A, Pentax K, Fuji X, Sony Alpha E, Micro 4/3 en Samsung NX camera's en kost € 399,99.
www.transcontinenta.nl


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn