Meld je gratis aan
Aurora HDR © IDG NL

17 november 2015, 14:00

Onder de naam Aurora HDR presenteert Macphun samen met fotograaf Trey Ratcliff splinternieuwe HDR software die helemaal state-of-the-art moet worden. Aurora HDR claimt "De meest geavanceerde HDR-software" van dit moment te hebben ontwikkeld.

Door de extreme effecten die mogelijk zijn, is HDR razend populair. Van lichte tweaks in een standaard bewerkingsprogramma tot en met complete stackings van beelden; HDR-werkers kunnen alle kanten op om het effect te verkrijgen dat ze voor ogen staat. En aan het ruime aanbod van software wordt nu een nieuw hoofdstuk toegevoegd door Macphun. Mits je een Mac hebt, want de software is louter bedoeld is voor Apple-gebruikers.

Samenwerking

Ontwikkelaar Macphun is bewust de samenwerking aangegaan met HDR-goeroe Trey Ratcliff (zie de bijgaande foto's van de Noordpool en Dubai voor een idee van zijn werk) om de ultieme HDR-software te ontwikkelen. Ze hebben al hun kennis over HDR gebundeld om tot de meest complete en geavanceerde software te komen die momenteel op de markt is. Nieuwe algoritmes maken het mogelijk een brede variëteit aan HDR-effecten te realiseren, van natuurlijk tot volkomen over de top en met één druk op de knop krijg je een preview om te controleren of het effect is zoals je wilt.

Zeer compeet programma

Een enorm scala aan features maakt van Aurora HDR een zeer compleet programma. Om maar een paar functies te noemen: tone-mapping technologie, stacking, JPEG, PNG, TIFF en RAW ondersteuning (althans, als je Aurora HDR Pro aanschaft), Adobe RGB ondersteuning, real-time beeldprocessing, 38 HDR presets in 5 categorieën, lagen en maskers met verschillende overvloeimodi, een brush voor selectief editten, verloopfilters, color clipping preview, highlight / midtone / shadow aanpassing en nog heel veel meer. Zie voor de volledige specificaties de website van Aurora HDR.

Prijs en beschikbaarheid

Het programma functioneert stand alone, zonder dat je Aperture, Lightroom of Photoshop nodig hebt. Wel zijn plug-ins voor die programma's opgenomen in het pakket. Aurora HDR wordt leverbaar op 19 november als download via de website voor prijzen vanaf $ 103,-.
www.aurorahdr.com


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Tim1 op 29 november 2015 om 15:52

heb het programma gekocht maar krijg het niet geopend wie kan me even op weg helpen?

PtR op 17 november 2015 om 20:38

Ziet er angstwekkend mooi uit. Prachtige beelden met diepte en brilliantie.