Meld je gratis aan
Actioncamera met 4K-video: Ricoh WG-M2 © IDG NL

25 februari 2016, 11:49

De Ricoh WG-M2 is een actioncam die je altijd mee kunt nemen, ook als je op wintersport gaat of een meter of 20 meter diep gaat duiken. De camera heeft nu ook de mogelijkheid om te filmen in 4K-kwaliteit.

40 % kleiner

De Ricoh WG-M2 is de opvolger van de WG-M1. Er is een aantal verbeteringen, zoals de mogelijkheid om de camera op een diepte van 19,8 meter te gebruiken, bij de voorganger was dat 9,8 meter. De camera is ook zo'n 40 % kleiner en lichter geworden, zodat hij gemakkelijker te bevestigen is aan een fiets, surfplank of drone.

Ultragroothoek

De WG-M2 is bestand tegen een minimale temperatuur van -10 ° C en een val van 2 meter. Het objectief heeft een grote beeldhoek van 204 graden, vergelijkbaar met 9 mm bij full-frame. Nieuw is de trilfunctie waardoor je merkt dat de camera is begonnen of is gestopt met opnemen. Je kunt de opnamen bekijken op het grote lcd-scherm en de camera vanaf een smartphone of tablet bedienen.

Video-orientatie

Door de nieuwe video-orientatiefunctie zal de camera altijd een rechtstaand beeld geven, ook als de camera zijdelings of op de kop is gemonteerd. Je kunt filmen in 4K (30 bps),1080p (60 bps) en 720p (120 bps), foto's worden gemaakt in 8 megapixelresolutie.

Verkoopinformatie

De camera is vanaf april leverbaar voor een verkoopprijs van 299 dollar, Europese prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

www.ricoh-imaging.nl


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn