Upload jouw foto's
Rondom beeld met de Samsung Gear 360 © IDG NL

29 februari 2016, 11:35

Nu vr-brillen steeds beter en goedkoper worden is er ook steeds meer behoefte aan content voor deze brillen. Samsung begrijpt dat en heeft daarvoor de Gear 360 ontwikkeld.

2x fisheye

De Gear 360 is een kleine bolvormige camera met een F2,0 fisheye-objectief aan de voor- en aan de achterkant. Achter elk objectief bevindt zich een beeldsensor met 15 miljoen pixels. De camera is bestand tegen spatwater maar kan niet onder water gebruikt worden.

30 megapixels

De gebruiker kan kiezen om met een of twee objectieven te fotograferen. Bij gebruik van twee objectieven heb je een beeldhoek van 360 graden en een videobeeld van 3840 x 1920 pixels en een fotoresolutie van 30 miljoen pixels. Bij gebruik van een objectief is de beeldhoek 180 graden en de resolutie is dan gehalveerd.

Besturen met smartphone

De camera gebruikt een microSD geheugenkaartje als opslagmedium, maar bij besturing vanaf een smartphone (van Samsung) kunnen de opnamen ook naar dat apparaat verzonden worden. Je kunt de opnamen ook op de smartphone bekijken, je scrolt dan door het beeld. Een echte 360 graden virtual reality beleving krijg je als je de beelden bekijkt via een vr-bril zoals de Samsung Gear VR.

Prijs en beschikbaarheid

De Gear 360 werkt samen met verschillende Samsung smartphones, zoals de Galaxy S6, de S6 edge, de edge+ en de gelijktijdig uitgebrachte Galaxy S7 en S7 edge. De camera is vanaf april 2016 voor € 419,- te koop.

www.samsung.nl
www.samsung.com/global/galaxy/gear-360/

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn