Meld je gratis aan
Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM © IDG NL

12 mei 2016, 11:23

Met de EF-M 28mm F3,5 Macro IS STM presenteert Canon een uniek stukje dichbijtechniek: een macrolens met ingebouwde LED-ringflitser. een oud idee, maar opnieuw vormgegeven!

Sinds de handbediende Yashica Dental Eye 200mm uit de analoge jaren '80 en '90 van de vorige eeuw hebben we geen macro-objectief met ingebouwde ringflitser meer gezien. Terwijl het concept zo logisch is: bovenop je onderwerp en toch het licht uit de juiste richting. Daar brengt Canon nu dus verandering in met de EF-M 28mm F3,5. Die heeft omgerekend naar fullframe een bereik van 45mm en is voorzien van een image stabiliser en een afgerond zevenbladig diafragma voor perfecte optische prestaties. Door de STM-motor stel je superstil scherp, wel zo fijn als je een creatieve hommel niet wilt verstoren.

Wereldprimeurs

Dit nieuwe Canon-objectief vertegenwoordigt diverse wereldprimeurs: het is om te beginnen 's werelds eerste AF-objectief met ingebouwde Macro Lite ledverlichting. Het gewicht van dit optische wonder is bovendien slechts 130 gram en daarmee is de EF-M 28mm F3,5 Macro IS STM ook 's werelds lichtste macro voor systeemcamera's. Deze macro biedt je de mogelijkheid om scherp te stellen op onderwerpen op een afstand van slechts 15mm voor de lens en behalve echt 1:1 macro kun je ook een 1,2x vergroting instellen in de Super Macro-modus waardoor je nog dichter op je onderwerp kruipt. Dan is de ingebouwde led-verlichting geen overbodige luxe, want er zijn geen losse ringflitsers die dan nog bruikbaar zijn.

Voor de EOS-M

Interessant is het feit dat Canon deze macro allereerst voor de EOS-M serie uitbrengt. Niet de eerste keus als je aan serieuze macrofotografie denkt, maar Canon vindt het met het oog op Instagram wél logisch: je bord met eten; vrolijke voorjaarsbloemetjes... Volgens het persbericht: "Of het nu gaat om de schittering van juwelen, de ingewikkelde structuur van stoffen voor een blog over kleding of om een close-up foto, deze lens helpt je foto's te maken die het waard zijn om te delen." Vandaar vermoedelijk ook de verrassende prijsstelling van minder dan 400 euro.

Prijs en verkrijgbaarheid Canon EF-M 28mm F3,5 Macro IS STM

De Canon EF-M 28mm F3,5 Macro IS STM is vanaf juni te koop voor een adviesprijs van € 379,99.

www.canon.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn