Upload jouw foto's
Studio op locatie met de Broncolor Siros L  © camera, nieuws, flitser, studiolamp, belichten, broncolor, studio, licht

11 juni 2016, 15:28

Broncolor presenteert de Siros L-serie. Dit zijn krachtige maar compacte monolights die dankzij hun ingebouwde accusysteem perfect geschikt zijn voor studiowerk op locatie.


De Siros 800 L en de kleinere Siros 400 L worden van stroom voorzien door een accu, wat betekent dat ze heel mobiel inzetbaar zijn. In tegenstelling tot klassieke studioflitssystemen die je in het stopcontact stopt of aan een draagbare generator of accu koppelt, hebben de Siros L-modellen een geïntegreerde Lithium-Ion accu. Daardoor heb je niet alleen verhoudingsgewijs veel stroom bij je in een lichte verpakking maar ook snelle responstijden en een hoge lichtopbrengst. De Siros L kan met één acculading tot 440 flitsen op vol vermogen leveren. Uiteraard neemt die hoeveelheid nog toe bij een lager flitsvermogen. De flitser werkt bij temperaturen van -10° tot +60° C en zodra de accu leeg is, kun je die in slechts 75 minuten weer opladen

Broncolor technologie

De Siros L werkt met een LED- instellicht met een kleurtemperatuur van 3.000K en externe flitsbuizen om lichtvormers te kunnen aankoppelen. Dankzij de Broncolor-ECTC technologie wordt een constante kleurtemperatuur garandeert en een flitsduur van maximaal 1/19.000 sec. afgeregeld. Bovendien is de flitser binnen 0,03 seconde weer flitsklaar. Een instelbereik van 9 f-stops zorgt voor een uitgebreid palet aan gebruiksmogelijkheden. Alle Siros L functies zijn eenvoudig en op afstand te bedienen via de "bronControl" app, via zijn eigen WiFi-netwerk. Met deze app voor Android en iOS kun je ook alle instellingen voor de camera regelen. Bovendien zijn de flitsers voorzien van een RFS 2.1 ontvanger voor draadloze radiografische aansturing.

Twee varianten

De Siros L is er in twee varianten: de 800 Joules-versie voor fotografen die geen compromissen wensen te aanzien van vermogen, en de Siros 400 L die net even compacter en lichter is maar voldoende lichtopbrengst heeft voor de meeste klussen. De Siros L maakt de Broncolor Siros lijn een echte familie, samen met de Siros S. De nieuwe Siros L-modellen kun je gebruiken in combinatie met het gehele Broncolor assortiment.

Prijs en verkrijgbaarheid

De prijzen voor de Siros L-serie starten bij € 1700,00 exclusief BTW voor de Siros L 400. Voor dat geld krijg je er wel een accu, acculader en opbergtas bij. In duurdere kit-uitvoeringen met meerdere flitskoppen zijn ook softboxen, lampstatieven, synchronisatiekabels en een opbergtrolley annex rugzak inbegrepen. Leverbaar vanaf juli.

www.broncolor.nl
www.transcontinenta.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn