Meld je gratis aan
Leica DG Summilux 12 mm f/1.4: lichtsterke groothoek voor Panasonic © IDG NL

20 juni 2016, 11:14

De nieuw aangekondigde Leica DG Summilux 12 mm f/1.4 Asph. voor Panasonic MFT systeemcamera's is een lichtsterke groothoek objectief voor de avontuurlijke landschaps- en reportagefotograaf. Aangezien Panasonic deze 12mm weersbestendig gemaakt heeft, kun je er altijd mee de deur uit.

Spatwaterbestendig en stofdicht

Primair mikt Panasonic met de nieuwe Leica 12mm op outdoorfotografen die dramatische landschappen willen vastleggen en daarvoor ook best wel slecht weer moeten trotseren. Of die bovenop een berg in de sneeuw willen werken, dat soort omstandigheden. De sealings in het objectief maken de 12mm spatwaterbestendig en stofdicht en dankzij de hoge lichtsterkte heb je er ook wat aan als de zon eens niet lekker meewerkt. Maar uiteraard kun je met deze groothoek ook uit de voeten voor andere fotografie dan landschappen, want het bereik van de 12mm (24mm als je omrekent naar fullframe) is ook ideaal voor reportagewerk "bovenop de actie" en architectuur- en interieurfotografie.

Zeer hoge resolutie

Panasonic claimt een zeer hoge resolutie van hoek tot hoek door gebruik van meerdere lenselementen met speciaal glas (twee UED- en één ED-element) om kleurschifting te voorkomen en twee asferische lenselementen om de vertekening in de hand te houden. Bovendien zorgt het afgeronde f/1.4 diafragma voor een mooi scherptediepteverloop en een hoge mate van plasticiteit in je beeld. Ook fijn is de razendsnelle interne scherpstelmotor, waarbij speciaal gedacht is aan 4K filmers stil en in staat om nog te functioneren bij 240 fps. Altijd scherpe foto's en films dus, volgens Panasonic.

Prijs en verkrijgbaarheid

Een europrijs voor de nieuwe Leica DG Summilux 12 mm f/1.4 Asph. voor Panasonic G-systeemcamera's is er nog niet, maar de dollarprijs die genoemd wordt is $1299,-. Levertijd nog niet bekend.
www.panasonic.nl


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn