Meld je gratis aan
Sony FE 50mm f/2.8 Macro - Lekker dichtbij

30 augustus 2016, 15:25

Sony introduceert een nieuw fullframe FE 50mm f/2.8 macro-objectief voor het Alpha camerasysteem. Deze macro, die luistert naar de naam SEL50M28, is specifiek ontworpen voor maximale prestaties in het dichtbijgebied.

Sony heeft de nieuwe 50mm macro ontworpen voor gebruik op de fullframe Sony Alpha-modellen, wat betekent dat dit een echte 50mm is met een 1:1 afbeeldingsmaatstaf. Het maximale F 2,8 diafragma is cirkelvormig en ontworpen voor de hoogste kwaliteit bokeh.

Dankzij de toepassing van ED-glaselementen wordt axiale chromatische aberratie in het dichtbijgebied gecorrigeerd en de toegepaste coatings en objectiefconstructie gaan flare en dubbelbeelden tegen, zelfs als je geen zonnekap gebruikt. Je dus zeker dat er geen rare effecten ontstaan in je macro- of portretfoto's.

Gebruiksgemak

Om het gebruiksgemak te verhogen heeft de nieuwe Sony 50mm diverse instellingen beschikbaar, waaronder een schakelaar om de scherpstelafstand te begrenzen en een drukknop voor het vergrendelen van de ingestelde scherpstelafstand. Voor een nog grotere precisie kun je ook manueel scherpstellen.

De minimale scherpstelafstand is 16 centimeter en dankzij het bereik van 50mm geeft dit volgens Sony een net even overzichtelijker beeld dan bij een telemacro-objectief. Daarom is het bijvoorbeeld ook goed bruikbaar voor portretwerk. De 50mm f/2.8 macro weegt 236 gram en is stof- en vochtbestendig zodat je hem kunt gebruiken onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony SEL50M28 50mm f/2.8 Macro is vanaf oktober verkrijgbaar voor een zeer betaalbare € 600,-. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Sony.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn