Meld je gratis aan
Lensbaby Trio 28: Driemaal raak © IDG NL

9 oktober 2016, 10:29

Lensbaby doet het weer: een creatief objectief met een hoge funfactor op de markt brengen. De Lensbaby Trio 28 bestaat uit drie verschillende lensjes op een roterende schijf en is speciaal voor mirrorless camera's ontworpen.

De nieuwe 28mm groothoek heeft een vast diafragma van f/3.5. De minimale scherpstelafstand is 20cm zodat je ook van heel dichtbij kunt werken voor creatieve foto's en de scherpstelling is manueel. Je kunt eventueel een 46mm filter op de Trio 28 schroeven voor nog spannender effecten.

Drie-in-één

Door drie bekende Lensbaby Optics in één compacte roterende body te verenigen kun je met de nieuwe Trio 28 de meest populairste optische effecten uit het Lensbaby-arsenaal verkrijgen: Twist, Velvet of Sweet. Twist is een Petzval optisch ontwerp met een groot scherp gebied in het midden en een kronkelende en wervelende bokeh er omheen. Velvet geeft een scherp maar ook dromerig middengedeelte en zachte hoeken en Sweet zorgt voor een scherpe "sweet spot" in het midden met een geleidelijk toenemende onscherpte naar de randen van het beeld.

Prijs en beschikbaarheid

De Lensbaby Trio 28 weegt slechts 138,9 gram en is leverbaar vanaf begin november voor Sony E, Olympus en Panasonic Micro 4/3 en Fujifilm X. Hij kost € 299,95 en dat is best strak als je bedenkt dat je anders drie losse objectieven moet open voor dezelfde effecten. Let op: op een fullframe camera zal de Twist-stand vignettering geven.

www.transcontinenta.nl
www.lensbaby.com

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn