Meld je gratis aan
The Impossible Project koopt Polaroid  © Polaroid, Impossible, instantcamera

18 mei 2017, 12:48

Transcontinenta, distributeur van zowel Polaroid als The Impossible Project voor de Benelux, meldt dat The Impossible Project het merk Polaroid heeft gekocht. Hierdoor zijn deze merken die zich vooral met de immens populaire instantfotografie bezighouden, nu van dezelfde eigenaar. Deze eigenaar is Wiaczeslav Smolokowski, een Poolse zakenman en investeerder in onder meer energie, biotech en vastgoed.

In 2012 verwierf Smolokowski een aandeel van 20% in The Impossible Project (TIP), daartoe overgehaald door zijn zoon Oskar die in 2014 de CEO van The Impossible Project werd. In 2008 kochten ontslagen medewerkers de laatste Polaroid-fabriek die in Enschede was gevestigd. De machines waren al ontmanteld en de recepten voor het instantmateriaal waren verdwenen. Met veel doorzettingsvermogen lukte het echter toch om onder de toepasselijke naam The Impossible Project weer instantmateriaal voor de bestaande Polaroid-camera's te ontwikkelen. Sinds kort verkoopt TIP ook een zelf ontwikkelde instantcamera, de I-1.

Polaroid

Hoewel Polaroid de klassieke camera's en films niet zelf meer produceert maakt ze naast de bekende zonnebrillen ook camera's en printers voor het ZINK (Zero Ink) systeem. Via licentieovereenkomsten wordt er verder een groot aantal producten onder de naam Polaroid verkocht. Dit kunnen digitale camera's, action camera's, printers maar ook led-lampen, televisies en horloges zijn. Polaroid is verheugd dat het roemrijke merk wordt verenigd met de maker van de instantfilms en misschien ook wel omdat de in het Amerikaanse Minnesota werkende medewerkers niet naar Enschede hoeven te verhuizen.
eu.impossible-project.com
polaroid.com

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn