Meld je gratis aan
Sony presenteert nieuwe full-frame groothoekzooms: 16-35 F2,8 en 12-24 F2,8  © reshift

19 mei 2017, 09:13

Vlak na de introductie van de opzienbarende A9 kondigt Sony maar liefst twee groothoekzoomlenzen voor full-frame camera's met E-vatting aan.

De FE 16-35 F 2,8 GM en de FE 12-24 F 2,8 G zijn hoogwaardige, weerbestendige objectieven met een vaste lichtsterkte over het gehele zoombereik. Ze zijn kleiner en lichter dan vergelijkbare objectieven.

Sony maakt grote stappen om een nog belangrijkere speler op de cameramarkt te worden. Dat doet het bedrijf door het uitbrengen van innovatieve camera's zoals de genoemde A9 en door het uitbreiden van het aantal objectieven voor deze A9 en de populaire A7-modellen. Dat is ook nodig want de voorsprong van de traditionele merken is hier het grootst. Sony concentreert zich op high-end objectieven en dat geldt zeker voor de nieuwe groothoekzooms.


Links: FE 12-24 F 2,8 / Rechts FE 16-35 F 2,8

FE 12-24 F 4,0 G

De FE 12-24 F4.0 G heeft de grootste beeldhoek van elk Sony objectief tot nu, en hij is daardoor heel geschikt voor het fotograferen (of filmen) van landschappen, interieurs en architectuur. Het optische ontwerp met vier asferische elementen, drie ED-elementen en een Super ED-element plus Sony's Nano AR-coating belooft een uitstekende beeldkwaliteit. De AF werkt dankzij een Direct Drive Supersonic Wave Motor snel en precies. Het diafragma heeft zeven afgeronde lamellen waardoor de bokeh fraai zal zijn. De adviesprijs bedraagt € 1999,-.

FE 16-35 F 2,8 GM

De FE 16-35 F2.8 GM biedt een veelzijdig groothoekbereik van 16 tot 35 mm, waardoor de lens naast de voor de hand liggende groothoekonderwerpen ook heel geschikt is voor straat- en reportagefotografie. De 16-35 is een lens uit de hoogwaardige G-Master serie. Door toepassing van een optisch ontwerp met vijf asferische lenselementen, waarvan twee XA- (extreem asferisch) plus twee ED-elementen is de scherpte volgens Sony al bij de grootste opening extreem hoog. Twee DDSSM's sturen een zwevende lensgroep aan waardoor de AF razendsnel werkt. Het diafragma heeft maar liefst elf afgeronde lamellen voor een perfecte bokeh. De adviesprijs is € 2699,-.

Voor meer informatie kijk je op de website van Sony.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn