Upload jouw foto's
Sneller en stabieler - Tamron 24-70mm f/2.8 G2 © tamron, nieuw, lens

30 juni 2017, 09:50

Tamron heeft de 24-70mm f/2.8 een update gegeven. De nieuwe versie, die officieel SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD G2 heet, is onder andere sneller en stabieler geworden.

De Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC stond al zeer goed aangeschreven onder zowel hobbymatige als professionele gebruikers, maar Tamron heeft de nieuwe versie toch nog op belangrijke punten weten te verbeteren. Alles ten dienste van de beeldkwaliteit. De 24-70mm f/2.8 Generation 2 heeft een dubbele microprocessor gekregen om de AF nog sneller en nauwkeuriger te maken en om de beeldstabilisatie te optimaliseren. Tamron claimt nu de sterkste beeldstabilisatie in zijn klasse: 5 stops.

Exotisch glas

Ook op het gebied van exotisch glas is er uitgepakt: van de 17 lenselementen zijn er 2 extra-refractief en 3 van LD-glas om kleurschifting tegen te gaan en er zijn 3 glazen asferische elementen en 1 hybride asferisch element toegepast om de vertekening in toom te houden. Bovendien is er eBand nanocoating gebruikt, waardoor flare en ghosting volgens Tamron tot onmerkbare niveaus zijn gereduceerd. Oh ja: de Tamron is ook nog eens stofdicht en vochtafstotend. Al met al een technisch hoogstand stuk glaswerk voor de serieuze fotograaf, maar dan wel tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Prijs en beschikbaarheid

De Tamron SP 24-70MM F/2.8 DI VC USD G2 kost € 1.399,- en is leverbaar vanaf augustus. Hij wordt alleen geleverd met Canon of Nikon vatting. De Nikon-versie heeft een elektromagnetisch diafragma.
www.transcontinenta.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn