Meld je gratis aan
Gezinsuitbreiding - Leica TL2 © leica, nieuw, camera

17 juli 2017, 11:35

De nieuwe Leica TL2 vormt een logische stap na de Leica TL en de oorspronkelijke Leica T. Het nieuwste familielid heeft een grotere sensor en verbeterde prestaties.

Nadat de Leica T omgedoopt werd in Leica TL en er de nodige specs waren aangepast, was het wachten op gezinsuitbreiding vanuit Wetzlar. Want een camerasysteem met slechts 1 body is eigenlijk geen systeem. Toch? Die uitbreiding is er nu in de vorm van de Leica TL2. Uiterlijk verschilt de TL2 niet heel veel van de TL, de camera is nog wat minimalistischer vormgegeven en de ingebouwde flitser van de TL ontbreekt.

Sensor en autofocus

Van binnen is de TL2 echter wezenlijk verschillend: met een 24 megapixel APS-C cmos-sensor en een 4K videofunctie is de camera helemaal up-to-date met de concurrentie. En behalve de sensor en de filmfunctie heeft Leica ook de AF onderhanden genomen. Dankzij de nieuwe Maestro II-processor claimt Leica een 3x zo snelle scherpstelling als bij de Leica TL. Bovendien is er nu een elektronische sluiterfunctie aanwezig die maar liefst tot 1/40.000 sec. gaat en een continue opnamesnelheid van maximaal 20 bps mogelijk maakt. Wifi, USB 3.0 en een HDMI-poort zorgen voor contact met de buitenwereld, waarbij de accu van de TL2 ook opgeladen kan worden via de USB-poort. Handig!

Prijs en beschikbaarheid

De Leica TL2 is volledig compatible met alle objectieven uit de T-serie en middels adapters ook met SL-, R- en M-objectieven. De TL2 body kost €1990- en is leverbaar vanaf half juli in zwart of zilver.
www.leica.de
www.transcontinenta.nl


Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
PtR op 17 juli 2017 om 12:20

Nogal te duur maar Leica is wel de enige die door heeft dat een scherptediepeschaal op het objectief handig is. Alleen daarom al zou ik de loterij willen winnen en overstappen op Leica.